Τροπολογία της Αριστερής Πλατφόρμας καλεί σε ρήξη με τους δανειστές

Τη διαφοροποίησή της έναντι στην κυβερνητική στρατηγική δείχνει η Αριστερή Πλατφόρμα με τη τροπολογία που κατέθεσε σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία προτείνει ένα δρόμο με σαφή προσανατολισμό στη στάση πληρωμών και τη ρήξη με τους δανειστές.

«Η κυβέρνηση οφείλει να αντικρούσει την προπαγάνδα των κυρίαρχων κύκλων, οι οποίοι κατατρομοκρατούν το λαό με την απόλυτη καταστροφή που, υποτίθεται, θα επιφέρουν η διακοπή αποπληρωμής του χρέους και η ενδεχόμενη έξοδος από την Ευρωζώνη. Η μεγαλύτερη καταστροφή για τη χώρα είναι η επιβολή νέου μνημονίου, εκείνης ή της άλλης μορφής και η παράταση της εφαρμογής των προηγούμενων», αναφέρει χαρακτηριστικά το κείμενο που κατατέθηκε, με την προτροπή η Ελλάδα «να περάσει την αντεπίθεση».

Η Αριστερή Πλατφόρμα ζητά μεταξύ άλλων:

- Άμεση εθνικοποίηση των τραπεζών

- Άρση των προνομίων και της ασυλίας των μεγάλων συμφερόντων

- Ουσιαστική φορολόγηση του μεγάλου πλούτου

- Επαναφορά των συνδικαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας

Απορρίπτουν κάθε κουβέντα για παράταση προηγούμενου προγράμματος και τονίζουν: «Η διακοπή πληρωμής του χρέους όσες δυσκολίες και αν έχει είναι πολύ προτιμότερη για τη χώρα». 

 

Η ομιλία Λαφαζάνη

"Από πού προκύπτει ότι είναι καταστροφή η έξοδος από το ευρώ και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα;", αναρωτήθηκε μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Συγχρόνως, αμφισβήτησε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά σε συμφωνία, επιμένοντας ότι και στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων υπάρχει μεγάλη διάσταση απόψεων με τους δανειστές...