“Σε λίγο καιρό το e-mail Χαρδούβελη θα μοιάζει παραδεισένιο”

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της αρχής του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τον εκδημοκρατισμό της Δημόσιας Διοίκησης, η οποία ολοκληρώθηκε με ονομαστική ψηφοφορία, κατόπιν αιτήματος της ΝΔ, στην οποία το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με 157 ψήφους υπέρ, 79 ψήφους κατά και 18 "παρών".

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως “άτακτη, ανεύθυνη, πρόχειρη τακτοποίηση προεκλογικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ” και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “θέλει ένα μεγάλο κράτος από πολλούς”.

“Αρχές της κρίσης οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν 920.000, μειώθηκαν στους 640.000. Αν εσείς φαντασιώνεστε ένα κράτος 900.000 υπαλλήλων από πού θα βρείτε τα λεφτά;”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει διαπραγμάτευση με όρους επικοινωνίας και χαρακτήρισε την τακτική της φούσκα, που σύντομα, όπως είπε, θα σκάσει πάνω από τα κεφάλια των Ελλήνων. “Βλέπουμε και ζούμε ήδη σκηνές από το μέλλον: Συνταξιούχους σε ουρές στα ΑΤΜ, Γάλλοι και Γερμανοί που φοβούνται να έρθουν για διακοπές για να μην βρεθούν εν μέσω ταραχών. Σε λίγο καιρό το e-mail Χαρδούβελη θα μοιάζει παραδεισένιο μπροστά στα μέτρα που η παρούσα κυβέρνηση θα κληθεί να ψηφίσει”, ανέφερε ο κ. Θεοχάρης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς έκανε λόγο για τεράστιες ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η χώρα, ενώ κατηγόρησε και τη σημερινή κυβέρνηση ότι συνεχίζει την ίδια τακτική. “Η ριζική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, είναι κάτι που απαιτεί ρήξεις με τον κομματισμό και τις πελατειακές σχέσεις. Για την υποβάθμιση του δημοσίου τομέα και για την σημερινή εικόνα που παρουσιάζει το κράτος, οι ευθύνες των κομμάτων που κυβέρνησαν τα 40 τελευταία χρόνια τον τόπο είναι τεράστιες. Οι ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν παραγράφονται αλλά αποδίδονται ήδη από τον λαό μέσω των εκλογών. Δυστυχώς για τον τόπο και η παρούσα συγκυβέρνηση αποτελεί μία από τα ίδια”, τόνισε ο κ. Παππάς κάνοντας λόγο για στρατιές συμβούλων με συμβάσεις που είδαν το φως στα φύλλα της εφημερίδας της κυβερνήσεως και μετακινήσεις υπουργών με ελικόπτερα του ΕΚΑΒ.

Επικριτικός για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση εμφανίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, εκτιμώντας ότι η λιτότητα θα συνεχιστεί στο διηνεκές. “Ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύτηκε προεκλογικά τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τις οποίες είχαν για να έρθει στην εξουσία, και σήμερα εξακολουθεί να υλοποιεί και να εφαρμόζει, να στηρίζει ακριβώς αυτές τις μνημονιακές πολιτικές”, υποστήριξε ο κ. Καραθανασόπουλος. Και προσέθεσε: “Από το πεντοζάλη που θα χόρευε τις αγορές και το σκίσιμο των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων με έναν νόμο, περάσαμε στον λιτό βίο στην αρχή, και σήμερα στην ήπια λιτότητα, μια λιτότητα που θα συνεχίσει στο διηνεκές», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ.