Βαθμούς… κάτω από τη βάση βάζουν οι πολίτες στην κυβέρνηση

Με χαμηλή βαθμολογία αξιολογεί η πλειοψηφία των πολιτών τις επιδόσεις της κυβέρνησης σε διάφορους τομείς κατά το πρώτο τρίμηνο της θητείας της, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που διενήργησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Οι πολίτες σε ποσοστό 52% θεωρούν πως η οικονομική τους κατάσταση σε σχέση με έναν χρόνο πριν έχει επιδεινωθεί, έναντι 43,5% που δηλώνει ότι η οικονομική τους κατάσταση έχει βελτιωθεί, ενώ το 33% εκτιμά ότι σε ένα χρόνο από τώρα η οικονομική κατάσταση της χώρας θα είναι καλύτερη, έναντι 30% που θεωρεί ότι θα είναι χειρότερη.

Βαθμολογώντας τις επιδόσεις της κυβέρνησης σε διάφορους τομείς, οι περισσότεροι πολίτες βάζουν βαθμό... κάτω από τη βάση. Σε μία κλίμακα από το 1 ως το 10, οι πολιτικές της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ανεργίας αξιολογούνται κατά μέσο όρο με 3,8, για τη μείωση της ακρίβειας με 3,3, για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας με 2,8, ενώ για την κοινωνική ασφάλιση με 4.

Πάντως, το 56,5% των ερωτηθέντων εκτιμά πως τα πράγματα θα ήταν χειρότερα στους τομείς αυτούς με μία κυβέρνηση Σαμαρά, έναντι ενός 15,5% που θεωρεί πως θα ήταν καλύτερα.

Στο ερώτημα “παραμονή στο ευρώ ή επιστροφή στη δραχμή”, το 66,5% των ερωτηθέντων απαντά “ευρώ”, ενώ το 27% “δραχμή”, ενώ όταν το δίλημμα είναι “παραμονή στο ευρώ με εφαρμογή νέου μνημονίου ή επιστροφή στη δραχμή με ανεξάρτητη οικονομική πολιτική”, το 55,5% επιλέγει το ευρώ και το 35% τη δραχμή.