Μανιός: Σε 15 μέρες πιστωτικό γεγονός αν δεν κάνουν πίσω οι Ευρωπαίοι

«Αν δεν υποχωρήσουν οι Ευρωπαίοι, σε 15 ημέρες θα έχουμε πιστωτικό γεγονός» ήταν η δήλωση – βόμβα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Μανιού.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο κ. Μανιός προειδοποίησε ότι αν οι εταίροι δεν υποχωρήσουν, δεν θα υπάρξει καλή εξέλιξη.

Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Η βουλευτής του Ποταμιού, Χριστίνα Ταχιάου, σχολίασε: «Πάγωσα με το δεκαπενθήμερο για το πιστωτικό γεγονός του κ. Μανιού».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε ότι «για την πληρωμή μισθών και συντάξεων και την πληρωμή δανειακών υποχρεώσεων μας λείπουν 2 δισεκ. ευρώ, ή θα βρεθούν από κάπου ή θα γίνει πιστωτικό γεγονός συμφωνώ με τον κ. Μανιό» .

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, δήλωσε ότι «αν οδηγηθούμε σε αδιέξοδο, θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, με αποτέλεσμα να ενισχυθεί επικίνδυνα και η οικονομική και η γεωπολιτική αστάθεια διεθνώς».

Το χρονικό περιθώριο με τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι η 12η Μαΐου, που η κυβέρνηση πρέπει να καταβάλει στο ΔΝΤ τη δόση των 700 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι δανειστές και συγκεκριμένα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εμμένει στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και την παραμονή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, η οποία οδηγεί σε περικοπές στο ασφαλιστικό και τις συντάξεις.