Στο Στρασβούργο ο Σαμαράς – Επαφές με στελέχη του Ευρωκοινοβουλίου

Επαφές στο Στρασβούργο με στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα έχει το βράδυ της Τρίτης ο Αντώνης Σαμαράς, στο περιθώριο εκδήλωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος όπου θα είναι ομιλητής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με τον Μάρτιν Σουλτς, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον Τζιάνι Πιτέλα, επικεφαλής της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου, και με τον Γκι Φερχόφσταντ, επικεφαλής των Φιλελευθέρων Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ δεν αποκλείεται να έχει και άλλες διμερείς επαφές.

Στόχος του κ. Σαμαρά είναι να στηρίξει τις προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας και να επισημάνει στους εταίρους πως ο ελληνικός λαός δεν επιθυμεί την έξοδο από την Eυρωζώνη.

Στη ΝΔ εκτιμούν πως η στρατηγική ρήξης με τους εταίρους, που θεωρούν πως ακολουθεί η κυβέρνηση, οδηγεί σε πολύ δύσκολες καταστάσεις την ελληνική οικονομία. Σε αυτή τη λογική, ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε συμφωνία με τους εταίρους, υλοποιώντας παράλληλα και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα.

Μάλιστα, τονίζουν πως έχουν εξανεμιστεί τα χρήματα που είχε αφήσει η κυβέρνηση της ΝΔ στα ταμεία, ένα ποσό που προσδιορίζουν στο 1,9 δισ. ευρώ, καθώς, όπως σημειώνουν, στην κυβέρνηση δεν έχουν καμία σοβαρή στρατηγική για το πως θα κινηθούν.