Θεοδωράκης: Πολύ νωρίτερα έπρεπε να αλλάξει η ομάδα διαπραγμάτευσης

Τις αλλαγές στην κυβερνητική ομάδα διαπραγμάτευσης και τα σενάρια για πρόωρες εκλογές σχολίασε από τη Μαδρίτη, όπου βρίσκεται για διήμερη επίσκεψη, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι έχει χαθεί πολύς χρόνος και “θα έπρεπε πολύ νωρίτερα - και το είχαμε πει στον πρωθυπουργό από τον Φλεβάρη κιόλας- να υπάρξει μια συνετή διαπραγματευτική ομάδα, η οποία θα έφερνε ένα άμεσο αποτέλεσμα για τον ελληνικό λαό. Έχουμε βγει εκτός ορίων και κυρίως η οικονομία και η κοινωνία είναι εκτός ορίων”, είπε. Καλές είναι, λοιπόν, οι αλλαγές, αλλά καλύτερα από όλα είναι να παρθούν, επιτέλους, κάποιες αποφάσεις από τον πρωθυπουργό. Να μη νοιάζεται να ισορροπεί ανάμεσα στη Βαβέλ την κυβερνητική, αλλά να δώσει αυτός άμεσα τις λύσεις, σημείωσε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κράτησε αποστάσεις από τη σεναριολογία περί εκλογών ή περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος: “Οι κάλπες δεν φέρνουν χρήματα στους πολίτες όπως και τα δημοψηφίσματα δεν λύνουν τα προβλήματα της ανεργίας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Η συμβουλή ενός παλιού πολιτικού απέναντι στους Έλληνες είναι ευρώ ή θάνατος”, τόνισε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την ανησυχία του για την απομόνωση της Ελλάδας στο πρόσφατο Eurogroup. “Είναι ανησυχητικό ότι η χώρα μου έχει καταφέρει να χάσει τους συμμάχους της. Γιατί είναι άλλο να μάχεσαι απέναντι στον Σόιμπλε ή στους Φινλανδούς και άλλο να είναι απέναντί σου και οι 18 χώρες. Είναι πολύ ανησυχητικό. Και πρέπει κάτι να κάνουμε. Και εμείς προσπαθούμε κάτι να κάνουμε. Ο ρεαλισμός είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή”, υποστήριξε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκίνησε τον κύκλο των επαφών του στη Μαδρίτη με το σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργό της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, λέγοντας ότι είναι “ένας σοσιαλιστής - ρεαλιστής”, που δεν έμεινε στην ουτοπία.