FT: Μόλις γίνει συμφωνία, ο Τσίπρας θα διώξει το Βαρουφάκη

Απομονωμένος πλέον, μετά το επεισοδιακό Eurogroup της Λετονίας, είναι ο Γιάννης Βαρουφάκης, τόσο στις Βρυξέλλες, όσο και στην Αθήνα, σημειώνουν οι Financial Times. Η οικονομική εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε μία ένδειξη ότι η επιθετική προσέγγιση του κ. Βαρουφάκη δημιουργεί ανησυχίες και στην Ελλάδα, ανώτερος αξιωματούχος από την Αθήνα δήλωσε πως η σύνοδος στη Ρίγα ενδεχομένως να οδηγήσει στην παράκαμψη του, καθώς ο κ. Τσίπρας και ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης αναλαμβάνουν περισσότερο δράση".

Το δημοσίευμα τονίζει πως πολλοί αξιωματούχοι, τόσο από την Ευρωζώνη, όσο και από την Ελλάδα εκτιμούν πλέον ότι οι διαφορές ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών και τον πρωθυπουργό, βαθαίνουν διαρκώς.

Πηγή προσκείμενη στην ελληνική κυβέρνηση δήλωσε στους Financial Times πως ο κ. Βαρουφάκης έχει γίνει "βαρίδι για την κυβέρνηση" ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως οι FT τονίζουν ότι είναι "μάλλον απίθανο" ο κ. Τσίπρας να εγκαταλείψει άμεσα τον κ. Βαρουφάκη. "Η ώρα για να ρίξει τον υπουργό Οικονομικών θα είναι όταν θα έχει επιτευχθεί ενδιάμεση συμφωνία με τους πιστωτές και προτού ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα στήριξης", ανέφερε πηγή των FT.