Καμμένος: Όχι σε εκλογές, πιθανόν να χρειαστεί δημοψήφισμα

"Kάποιοι θέλουν να χτυπήσουν την Ελλάδα και να την υποτάξουν", υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στο Mega, και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατηγορώντας τον ότι έχει εχθρική στάση απέναντι στη χώρα μας.

"Ο κ. Σόιμπλε με ένα 3% που κατέχει στην παγκόσμια οικονομία, έχοντας ουσιαστικά προσπαθήσει να περάσει ότι η Ευρώπη είναι δικό του μαγαζί, θα παίζει με τους μεγάλους. Αυτό είναι μια προσωπική του πολιτική την οποία ακολουθούν αρκετές χώρες του βορρά και δεν ενδιαφέρονται καν τι γίνεται στο νότο. Αν επιβληθεί η άποψη του κ. Σόιμπλε δεν υπάρχει λύση", υπογράμμισε.

Ο ίδιος σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει σε αυτά που επιθυμεί "μια ομάδα που διευθύνεται από το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας", και διεμήνυσε πως η συμφωνία με τους εταίρους θα εξαρτηθεί από το αν πράγματι η άλλη πλευρά κατανοήσει ότι η Ελλάδα είναι μια ανεξάρτητη χώρα στην οποία επεβλήθη μια λάθος πολιτική και αυτή η πολιτική έχει αποφασίσει ο ελληνικός λαός ότι δεν θα συνεχιστεί.

"Το θέμα είναι αν υπάρχει η πολιτική διάθεση να βρεθεί λύση", επεσήμανε, σχολιάζοντας πως "από κάποιους δεν υπάρχει" και καταγγέλλοντας πως όποια βήματα κι αν κάνει η ελληνική κυβέρνηση "υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να τα σαμποτάρουν".

Ερωτηθείς σχετικά με δυσφορία Ευρωπαίων για τον Γ. Βαρουφάκη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε: "Δεν θέλουν τώρα τον κ. Βαρουφάκη. Πριν από λίγο καιρό δεν θέλανε εμένα σαν εταίρο στην κυβέρνηση. Δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε να παρεμβαίνουν στα εσωτερικά της χώρας με οποιοδήποτε τρόπο. Είναι ακατανόητο, απαράδεκτο, αντιδημοκρατικό".

Ο κ. Καμμένος απέρριψε το ενδεχόμενο εκλογών, από τη στιγμή που "δεν υπάρχει θέμα αναντιστοιχίας της λαϊκής βούλησης με την εκλεγμένη κυβέρνηση", ενώ αντίθετα για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ανέφερε: "Σε περίπτωση που παραβιαστεί η συνθήκη και πούνε κάποιοι ότι θα ακολουθήσουμε τον Σόιμπλε και πρέπει να βγάλουμε την Ελλάδα παράτυπα από την Ευρωζώνη, πιθανώς να χρειαστεί".