Σκουρλέτης: Αντιμετωπίσαμε την κατάληψη ψύχραιμα

Στην επέμβαση της Αστυνομίας στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.

"Είδαμε ένα διαφορετικό δείγμα γραφής από τη σημερινή κυβέρνηση. Με ψύχραιμο τρόπο, σταθερά προσανατολισμένο να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, χωρίς τυμπανοκρουσίες", τόνισε ο υπουργός Εργασίας μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1.

"Αν δεν είχαμε και διάφορους καλοθελητές οι οποίοι διογκώνουν για τους δικούς τους λόγους τέτοιου είδους ζητήματα, το πράγμα θα είχε πάει χωρίς περισσότερες φασαρίες", σημείωσε ακόμη ο υπουργός.

Έκανε επίσης λόγο για ιδιαίτερα σημαντική και θετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης αναφορικά με την αποκατάσταση του ασύλου που φέρνει το νομοσχέδιο για την Παιδεία. Το άσυλο αποτελεί διαχρονικά "μια κατάκτηση για το ελληνικό Πανεπιστήμιο και τη Δημοκρατία μας. Η προηγούμενη κυβέρνηση το κατήργησε για τις δικές της ιδεολογικές αγκυλώσεις", υπογράμμισε.

"Η κατάληψη αυτή αφορούσε λίγους ανθρώπους. Η κίνηση αυτή, δεν είχε τη στοιχειώδη συναίνεση, έστω του χώρου από τον οποίο προέρχονται αυτοί που κινητοποιήθηκαν. Αν δεν υπήρχε η υπερβολική διόγκωση του θέματος το ζήτημα θα πέρναγε απαρατήρητο", ανέφερε.