“Δεν ξέρω πως πάνε οι πρόσφυγες στην Ευρώπη, απλά εξαφανίζονται”

Σε μία νέα δήλωση "φωτιά" αναφορικά με το μεταναστευτικό προχώρησε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ με αντικείμενο το μεταναστευτικό η κα Χριστοδουλοπούλου ανέφερε ότι δεν γνωρίζει πώς φεύγουν οι πρόσφυγες από την Ελλάδα προς την Ευρώπη λέγοντας πως "απλώς εξαφανίζονται".

Ειδικότερα, η κα Χριστοδουλοπούλου ανέφερε πως οι μετανάστες παραμένουν για λίγο στη χώρα και φεύγουν. Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης ρώτησε με ποιο επιχείρημα το λέει αυτό η υπουργός για να λάβει την απάντηση πως είναι στατιστική η παρατήρηση.

Ο κ. Καμίνης ρώτησε στη συνέχεια πού πάνε οι πρόσφυγες και πώς και η κα Χριστοδουλοπούλου απάντησε πως πάνε στην Ευρώπη και πως δεν ξέρουμε πώς φτάνουν εκεί. "Απλά εξαφανίζονται", είπε χαρακτηριστικά, προκαλώντας τα γέλια των δημάρχων.

"Γιατί γελάτε, σας φαίνεται αστείο; Να ξέρω εγώ; Εγώ ελέγχω την είσοδο, όχι την έξοδο", πρόσθεσε.

Η κα Χριστοδουλοπούλου παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την αύξηση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών προς τη χώρα, ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε ότι "το μεταναστευτικό πρόβλημα πλέον είναι εκρηκτικό και δεν λύνεται με ημίμετρα και ιδεοληψίες που δεν επιτρέπουν να αντιμετωπιστεί στην πραγματική του διάσταση".