Στον Τσίπρα ο Γιώργος Παπανδρέου

Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα θα έχει ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Η συνάντηση θα γίνει στις 13.00 σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Η συνάντηση, η οποία κλείστηκε ανήμερα το Πάσχα, όταν υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία για ανταλλαγή ευχών, πραγματοποιείται λίγες ημέρες αφότου ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε να στηρίζει την κυβέρνηση στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές και να αναδεικνύει μία σειρά σημείων σύμπτωσης θέσεων και απόψεων (μέτωπο με Ευ. Βενιζέλο, Κάννες, δημοψήφισμα, κλπ.). 

Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΚΡΗΤΗ TV» στη διάρκεια του Πάσχα, ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε κατά των κκ. Σαμαρά και Βενιζέλου για τη στάση που κράτησαν το 2012. Κατηγόρησε μεταξύ των άλλων τον κ. Βενιζέλο, ότι δεν τον στήριξε, στις Κάννες όταν όπως είπε οι εταίροι αποδέχθηκαν την πρότασή του για δημοψήφισμα, ενώ ανέφερε ότι με τη στάση του συνέβαλε στην πτώση της κυβέρνησης. 

Στον κ. Σαμαρά, επέρριψε επίσης ευθύνες και είπε ότι αντί να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και να ολοκληρώσει το πρόγραμμα που είχε ξεκινήσει η δική του κυβέρνηση, προσπάθηε να αποφύγει τις υποχρεώσεις και να «πετάξει την μπάλα» στην επόμενη κυβέρνηση με δύσκολους όρους.