Πορεία προς τη Βουλή κατά της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά

Με έκτακτη συνεδρίαση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, πορεία προς τη Βουλή και αίτημα να συναντηθούν με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αντιδρούν φορείς των νησιών του Αιγαίου στον σχεδιασμό για αύξηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά (Μύκονος, Σαντορίνη, Σύρος, Ρόδος, Κως).

Τη διαμαρτυρία οργανώνουν από κοινού η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου, με επικεφαλής τον δήμαρχο Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκο.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Χατζημάρκος χαρακτηρίζει ύπουλο τον τρόπο, με τον οποίον τίθεται το ζήτημα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου και υποστηρίζει ότι “η ανάδειξη, παράλληλα, του προβλήματος της φοροδιαφυγής στον νησιωτικό χώρο” γίνεται “για να δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη το απαιτούμενο άλλοθι”.

“Με τα εισοδήματα που δηλώνουν οι υποτιθέμενοι φοροφυγάδες, το νότιο Αιγαίο είναι η πλουσιότερη μεταξύ των Περιφερειών της χώρας, με συνεπακόλουθο την υποχρηματοδότησή της από κοινοτικούς πόρους και κατ' επέκταση τη διόγκωση των προβλημάτων στα νησιά της”, προσθέτει ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.