Σαμαράς σε Τσίπρα: Επιτέλους, κυβερνήστε!

Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει αποδεχθεί από τους εταίρους ακόμα περισσότερα από όσα περιελάμβανε το περίφημο “e-mail Χαρδούβελη”, υποστήριξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, στη συζήτηση για τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου.

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για “θέατρο της δήθεν διαπραγμάτευσης”, που όσο συνεχίζεται “ο λογαριασμός αυξάνει και θα τον πληρώσει ο ελληνικός λαός”, και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα υπογράμμισε: “Επιτέλους, κυβερνήστε!”. Ανέφερε εξάλλου πως διαπραγμάτευση δεν υπάρχει αν δεν δοθούν στοιχεία με αριθμούς, και διερωτήθηκε “τι έγινε το πλήρες και κοστολογημένο πρόγραμμα;”.

Αναφερόμενος στο δημοσιονομικό κενό ο κ. Σαμαράς προειδοποίησε πως ό,τι δεν μπορεί να καλύψει ο προϋπολογισμός θα πρέπει να μας το καλύψουν οι εταίροι με δανεισμό, "γιατί στις αγορές δεν μπορούμε να βγούμε".

"Φαντασιώνεστε κ. Τσίπρα ότι θα σας δίνουν λεφτά χωρίς όρους", είπε και κατήγγειλε ότι στις 20 Φεβρουαρίου η κυβέρνηση υπέγραψε συνέχιση του Μνημονίου χωρίς να πάρει τίποτα και τώρα απειλεί με πιστωτικό γεγονός.

Ξεκαθάρισε τέλος πως η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει την κυβέρνηση για να μην πάει η χώρα στα βράχια, ακόμα και αν κάποιοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ σαμποτάρουν εκ των έσω την κυβέρνηση, ενώ σχολίασε ότι κακώς διεξήχθη η σημερινή συζήτηση εν μέσω της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους που συνεχίζεται.

Μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Σαμαρά, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, επέπληξε τον πρώην πρωθυπουργό για τις αναφορές που είχε κάνει περί ορδών λαθρομεταναστών που έχουν κατακλύσει τις πόλεις από την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης.

"Διατυπώσεις ρατσιστικές και σεξιστικές δεν θα ξανακουστούν. Πολύ περισσότερο που βρίσκεται εδώ σήμερα ο Ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα", σχολίασε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Βουλής, σχολιάζοντας και την αναφορά του ότι "εγώ είμαι οπαδός της αντρικής γραμμής".

Η αντίδραση του προέδρου της ΝΔ ήταν εντονότατη. "Είμαι σε αυτά τα έδρανα από το 1977 και δεν έχει ξαναγίνει αυτό από κανέναν πρόεδρο. Λογοκρισία δεν θα δεχθώ. Μέχρι τώρα δεν έχω μιλήσει. Σ' αυτή την παράταξη που έχει δώσει τα πάντα για το ήθος αυτού του κοινοβουλίου, δεν τη δεχόμαστε", υπογράμμισε.