Κυβερνητικές πηγές: Σε καλό κλίμα οι συζητήσεις στο Brussels Group

"Οι συζητήσεις στο Brussels Group συνεχίζονται σε καλό κλίμα και αναγνωρίζεται -και από τις δύο πλευρές- ότι έχει σημειωθεί πρόοδος σε σημεία της διαπραγμάτευσης", αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Απαντώντας σε δημοσιεύματα που επιμένουν να παρουσιάζουν είτε ότι η ελληνική πλευρά είναι “απροετοίμαστη” είτε ότι υπάρχουν “τριβές” μεταξύ της ελληνικής αντιπροσωπείας, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι "αν δεν επιχειρούν να υπονομεύσουν τις συζητήσεις, απλώς αλλοιώνουν την πραγματικότητα". Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η ελληνική πλευρά έχει τεκμηριωμένες θέσεις τις οποίες παρουσιάζει στους θεσμούς σε επίπονες και μακρές διαδικασίες και προσθέτει ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι θέσεις αυτές γίνονται δεκτές, ενώ σε άλλες υπάρχουν και διαφωνίες.

Η διαβούλευση πάντως συνεχίζεται επί του κειμένου των μεταρρυθμίσεων που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση, διαβεβαιώνουν οι κυβερνητικές πηγές, σημειώνοντας ότι στη λίστα αυτή δεν υπάρχουν υφεσιακά και αντιλαϊκά μέτρα, αλλά θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης που μεταφέρουν τα βάρη από τα συνήθη υποζύγια στους έχοντες και κατέχοντες.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα για την λίστα των μεταρρυθμίσεων που έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ανταποκρίνονται σε αρκετές περιπτώσεις σε σημεία της λίστας που έχει στείλει η κυβέρνηση στο Brussels Group, ωστόσο, διευκρινίζουν, "δεν εκφράζουν το σύνολο των μεταρρυθμίσεων, αφού υπάρχουν σημαντικά περισσότερες και σε πολύ μεγαλύτερη ανάλυση".