Άμεσα μέτρα για να… μικρύνουν οι ουρές στο ΙΚΑ

Στη συγκρότηση ειδικής ομάδας εργασίας, προκειμένου να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που παρουσιάστηκε με ουρές ασφαλισμένων σε ορισμένα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, προχώρησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.

Η ομάδα, με συντονιστή τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) Χρ. Χάλαρη, έχει στόχο να ελαχιστοποιηθεί η ανάγκη της φυσικής παρουσίας των ασφαλισμένων στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ και να εκλείψουν οριστικά οι ουρές και η απαράδεκτη ταλαιπωρία τους.

Το μέτρο αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, με πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν τα προβλήματα που σχετίζονται με την απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας σε μακρόχρονια ανέργους, σε μετανάστες, σε ασφαλισμένους μέσω εργόσημου, καθώς και στην πιστοποίηση ασφαλιστικής ικανότητας προστατευόμενων μελών (σύζυγοι- τέκνα).

Με αφορμή τη συνάντηση, στελέχη του υπουργείου επανέλαβαν ότι δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης για την απόδοση της ασφαλιστικής ικανότητας. Αυτή μπορεί να γίνεται από φέτος, καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και όχι έως τα τέλη Μαρτίου όπως γινόταν μέχρι σήμερα.