Σακελλαρίδης: Καμία πολιτική εντολή για το θέμα των μεταναστών

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν έδωσε καμία εντολή για την υπογραφή της επίμαχης διαταγής για το θέμα των παράνομων μεταναστών έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

"H ελληνική κυβέρνηση δεν έχει δώσει την παραμικρή εντολή" ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στo MEGA.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενημερωτικό σημείωμα, που έδωσε χθες στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Πανούσης, και στο οποίο αναφέρεται ότι "στις 3-3-2015 από τον κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, κατόπιν επικοινωνίας/παρέμβασης της κας Σπαθανά με σκοπό την υλοποίηση/εναρμόνιση με τη νέα πολιτική του Υπουργείου Μετανάστευσης, απεστάλη νεότερη διευκρινιστική διαταγή", ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε ότι δεν υπήρξε παρέμβαση από την κ. Σπαθανά. Η τελευταία είναι συνεργάτης της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Ο κ. Σακελλαρίδης διευκρίνισε ότι πρόκειται για ένα υπηρεσιακό έγγραφο, από την υπηρεσία της οποίας προΐσταται ο συγκεκριμένος υποστράτηγος ο οποίος εξέδωσε και την επίμαχη διαταγή "χωρίς να ενημερώσει κανέναν από τη φυσική και πολιτική ηγεσία".

"Δημιουργήθηκε ένα θέμα εκ του μη όντος με πρωτοβουλία υπηρεσιακού παράγοντα, χωρίς να ρωτήσει κανέναν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και αυτό δημιούργησε μια κατάσταση την οποία εκμεταλλεύτηκε με τρόπο άριστα οργανωμένο η αξιωματική αντιπολίτευση" τόνισε. Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι "από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να πατήσει σε ένα θέμα το οποίο δεν υφίσταται για την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου" και ότι "επιλέγει να ανοίξει αυτό το ζήτημα με τρόπο ο οποίος δεν έχει να κάνει με τις πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και για λόγους που έχουν να κάνουν ενδεχομένως και με τη σημερινή μέρα, την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ".

Όπως ανέφερε ο κ. Σακελλαρίδης, η ΝΔ προσπαθεί "να πετάξει τη μπάλα έξω από το γήπεδο βλέποντας τη μεγάλη απήχηση που έχει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση ώστε να λειτουργήσει ως μια βαλβίδα αποσυμπίεσης ενδεχομένως και για την ΚΟ που έχει σήμερα".