Διώτης: Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου

Με πολλές ερωτήσεις και ακόμη περισσότερες αρνήσεις ολοκληρώθηκε η κατάθεση στο Ειδικό Δικαςτήριο του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτη.

Αν και ο κ. Διώτης επέμεινε να μην απαντά σε ερωτήσεις που εκείνος έκρινε πως αφορούν την κατηγορία που αντιμετωπίζει σε άλλο δικαστήριο για την υποθεση της λίστας Λαγκάρντ υποστήριξε πως το USB που παρέδωσε είναι το ίδιο ως προς το υλικό που παρέλαβε. Μάλιστα, υπογράμμισε πως ο Γ. Παπακωνσταντίνου την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών.
"Είχα ενημέρωση ότι είχαν μεσολαβήσει μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας και της Ελλάδας προκειμένου να έρθει η λίστα Φαλτσιανί στην Ελλάδα. Είχα συζητήσει με το διοικητή της ΕΥΠ κ. Μπίκα, ο οποίος και μου το επιβεβαίωσε" είπε ο μάρτυρας.

"Η κατηγορία που αντιμετωπίζω ειναι αβάσιμη δεν έχω διαπράξει καμία πράξη, έχω τη συνείδηση μου ήσυχη. Διασύρομαι  2, 5 χρόνια με προσωπικό κόστος στην υγεία μου, την οικογένεια μου" απάντησε ο μάρτυρας σε επίμονες ερωτήσεις της εισαγγελέως.

Ο πρώην εισαγγελικός λειτουργός κατα την κατάθεση του επισήμανε ότι όσες φορές του είχε ζητηθεί να διενεργήσει κάποια έρευνα, αυτό γινόταν με επίσημα έγγραφα που έπαιρναν αριθμό πρωτοκόλλου και ουδέποτε με άλλον τρόπο διεισδύοντας εναν ακόμα ισχυρισμό του Γ. Παπακωνσταντίνου ότι είχε δώσει απο την αρχή προφορική εντολή για έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ.

"Ανέλαβα καθήκοντα στο ΣΔΟΕ στις 6/5/2011 διαδεχόμενος τον Ιωάννη Καπελέρη. Στην  πρώτη ενημέρωση που είχα δεν αναφερθήκαμε στη λίστα Λαγκάρντ. Μου είπε για  τη λίστα με τα ονόματα που του είχαν δοθεί από τον Γ. Παπακωνσταντίνου εκ των υστέρων. Μου είπε ότι έκανε εναν εντελώς άτυπο έλεγχο. ακόμα ότι ποτέ δεν του εδόθη εντολή για έλεγχο. Για τη σύσκεψη στο υπουργείο οικονομικών ανέφερε  ότι υπήρξαν επιφυλάξεις ως προς τη νομιμότητα της λίστας και ο υπουργός επιφυλάχθηκε να δει που θα το αναθέσει. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου έφυγε από το υπουργείο οικονομικών στα μέσα Ιουνίου του 2011. Πριν φύγει δεν μου παρέδωσε τίποτα. Δεν θα απαντήσω για το τι έγινε μετά καθώς εμπίπτει στις κατηγορίες που αντιμετωπίζω."