Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Εγκρίθηκε η πολιτική απόφαση

Εγκρίθηκε η πολιτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών, που θα ολοκληρωθούν με τις ψηφοφορίες για την ανάδειξη του νέου γραμματέα και της νέας Πολιτικής Γραμματείας.

Στις αυξημένες ευθύνες που έχει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας από όλα να στελέχη να αναλάβουν "τη μεγάλη ευθύνη χωρίς σκοπιμότητες αλλά με μοναδικό στόχο να διευρύνουμε τη επιρροή του κόμματος στα λαϊκά στρώματα".

"Στη νεολαία, στους νέους ανθρώπους που, με βάση τα ευρήματα τα δημοσκοπικά μετά τις εκλογές, συνεχίζουν να αποτελούν τον ισχυρό πυρήνα της επιρροής μας" τόνισε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε πως πρέπει "κυρίως όμως να διευρυνθεί η επιρροή μας και η στράτευση στο κόμμα στις λαϊκές γειτονιές, στα δυτικά προάστια, στη Β' Πειραιά, στη Β' Αθήνας, εκεί που τα ποσοστά μας αγγίζουν το 50%, είναι αδιανόητο να έχουμε ισχνές οργανώσεις σε αυτές τις γειτονιές που κατοικούν κυρίως πολίτες που ανήκουν στην εργατική τάξη".

Επιπλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι είναι εξαιρετικά σημαντική ευθύνη να αποκτήσει το κόμμα και μια "ραχοκοκαλιά" έξω από τα αστικά κέντρα και "να δούμε συγκροτημένα πια, τη δυνατότητα να φτιάξουμε οργανώσεις σε κάθε πόλη και σε κάθε μεγάλο χωριό" ζητώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει πιο μαζικός, πιο λειτουργικός, ένα κόμμα ανοιχτό στο διάλογο και την κριτική.

Εξάλλου, απορρίφθηκε από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής η τροπολογία που κατέθεσε η Αριστερή Πλατφόρμα και με την οποία εξέφραζε τις αντιρρήσεις της για τη συμφωνία του Eurogroup και ζητούσε από τον Αλέξη Τσίπρα να προωθήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν 68 μέλη, ενώ κατά ψήφισαν 92 και βρέθηκαν και 5 λευκά.

Να σημειωθεί ότι τη θέση του γενικού γραμματέα της Πολιτικής Γραμματείας θα διεκδικήσουν τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τάσος Κορωνάκης, μέλος της απερχόμενης Πολιτικής Γραμματείας, τον οποίο πρότεινε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο Αλέκος Καλύβης από την Αριστερή Πλατφόρμα και ο Στέλιος Ελληνιάδης.