Λαφαζάνης: Η συμφωνία δεν είναι απαραίτητο να περάσει από τη Βουλή

Στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους για την παράταση του προγράμματος αναφέρθηκε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Αγορά" ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει ότι "πράγματι η συμφωνία με τους λεγόμενους εταίρους παρουσιάζει μεγάλα προβλήματα αλλά σας διαβεβαιώνω ότι αυτά τα προβλήματα δεν πρέπει και δεν πρόκειται να μας εμποδίσουν να εφαρμόσουμε το ριζοσπαστικό πρόγραμμα μας".

Μάλιστα ο κ. Λαφαζάνης εμφανίζεται σίγουρος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του.

"Οι ασάφειες και τα κρίσιμα προβλήματα του κειμένου της συμφωνίας δεν πρέπει και δεν πρόκειται να θολώσουν το κυβερνητικό έργο και τη νέα προοδευτική πορεία της χώρας", συμπληρώνει.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης δηλώνει ακόμη ότι "δεν είναι απαραίτητο, αλλά ούτε και υποχρεωτικό, η συμφωνία με τους πιστωτές να εγκριθεί από τη Βουλή".

"Τόσο ο χαρακτήρας αυτής της συμφωνίας όσο και το περιεχόμενο της δεν είναι τέτοια που να μπορούν να περιβληθούν με τη μορφή νόμου", σημειώνει.

Στο ερώτημα αν είναι ανοικτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή εκλογών απαντά  πως "ο ελληνικός λαός είναι εκείνος που πρώτα απ' όλα θα καθορίσει σε κάθε φάση με τη βούληση και τους αγώνες του τις επιλογές σε αυτόν τον τόπο".

Ο κ. Λαφαζάνης επιμένει ότι "η χώρα μας δεν έχει κανένα λόγο να συνεχίσει τις ιδιωτικοποιήσεις", ενώ για την τρόικα σημειώνει:

"Οι λεγόμενοι θεσμοί δεν μπορούν να επικαθορίσουν την πορεία της χώρας. Δεν θα ανεχθούμε ό,τι έκανε πριν από τις εκλογές επί χρόνια η τρόικα να το κάνουν μετεκλογικά οι περίφημοι θεσμοί".