Πώς θα ελέγχονται στο εξής τα πιστοποιητικά των δημοσίων υπαλλήλων

Αλλαγές έρχονται στον τρόπο που θα γίνεται ο έλεγχος του φακέλου και της γνησιότητας των πιστοποιητικών των δημοσίων υπαλλήλων, που είχαν καταθέσει για την πρόσληψή τους.

Όπως αναφέρει το aftodioikisi.gr, επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο αναπληρωτής υπουργός, Γιώργος Κατρούγκαλος, ξεκαθάρισε ότι ο νέος τρόπος αξιολόγησης "δεν πρόκειται να συνεχίσει το κυνήγι μαγισσών" που έκαναν οι προκάτοχοι του.

Στο εξής λοιπόν αλλάζουν τα εξής:

-Παύει ο επανέλεγχος των συμβάσεων που με τα Προεδρικά Διατάγματα Παυλόπουλου και Παπανδρέου και στη συνέχεια μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου.

-Στο πλαίσιο αυτό οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους δεν θα επικεντρώνονται ούτε στον έλεγχο των πλαστών πιστοποιητικών αλλά σε περίπτωση που βρεθεί υπάλληλος με τέτοιο πιστοποιητικό θα απομακρύνεται από το Δημόσιο.

-Ο έλεγχος για την γνησιότητα των πιστοποιητικών και των πτυχίων θα γίνεται όταν προσλαμβάνεται κάποιος στο Δημόσιο και πιθανότατα, με βάση το νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίστηκε επί Κ. Μητσοτάκη, όταν μετακινείται σε άλλη θέση.