Bloomberg: Οι απλοί πολίτες στηρίζουν τον Τσίπρα, γιατί παίρνει το μέρος τους

Σε ανταπόκριση του από την Αθήνα, το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg επισημαίνει τη "στήριξη" που δείχνουν οι Έλληνες, προς τη νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα το πρακτορείο τονίζει ότι "από αυτήν θα εξαρτηθεί και η επιτυχία της συμφωνίας που επετεύχθη με τους πιστωτές της χώρας".

Όπως τονίζεται, μεταξύ άλλων, "μολονότι οι απλοί Έλληνες πολίτες αναγνωρίζουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης να υπερασπισθεί τα δίκαιά τους, έστω και χωρίς επιτυχία, η ανατροπή που σημειώθηκε με τη συμφωνία θα μπορούσε να θέσει σε δοκιμασία την ενότητα του κυβερνώντος κόμματος" και γίνεται αναφορά στην κριτική που άσκησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, για τη συμφωνία.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση, "οι Έλληνες δεν θέλουν πλέον να δουν την επιστροφή των ημερών της διακυβέρνησης από τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, όταν η ψήφιση των μέτρων λιτότητας συνοδεύονταν από αποχωρήσεις βουλευτών του τότε κυβερνώντος κόμματος και από έντονες διαδηλώσεις πολιτών".

Όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, "οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η στήριξη προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, διευρύνθηκε μετά τις εκλογές, παρά τις διαφωνίες στελεχών του κόμματος. Δημοσκόπηση της Public Issue, που δημοσιοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου και πραγματοποιήθηκε μεταξύ 12 και 17 Φεβρουαρίου, πριν από τη συμφωνία των Βρυξελλών, μεταξύ 1008 πολιτών, έδειξε ότι το 64% θεωρεί ότι η χώρα βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση, ένα εύρημα πρωτόγνωρο τα τελευταία 20 χρόνια, σύμφωνα με τους δημοσκόπους. Το αίσθημα αισιοδοξίας ανέβηκε στο 29% από το 10% προ των εκλογών, ενώ η δημοτικότητα του κ. Τσίπρα εκτοξεύθηκε στο 87%, 42% περισσότερες μονάδες από την περίοδο προ των εκλογών.

Τέλος, διατυπώνεται η άποψη ότι "η στήριξη της κοινής γνώμης θα μπορούσε να είναι κρίσιμης σημασίας για τη δυνατότητα του κ. Τσίπρα να εφαρμόσει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους εταίρους της Ευρωζώνης.