Η Αμφίπολη και οι… προσλήψεις πρώτα στην ατζέντα Ξυδάκη

Οι ανασκαφές στην Αμφίπολη αλλά και η πρόσληψη 1.200 υπαλλήλων από το υπουργείο Πολιτισμού ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κατά τη συνάντηση γνωριμίας που είχε ο Νίκος Ξυδάκης με τους δημοσιογράφους - συντάκτες που ασχολούνται με το ρεπορτάζ του υπουργείου Πολιτισμού.

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, ενημέρωσε ότι ήδη έχει αποσταλεί στο υπουργείο Εσωτερικών η σχετική προκήρυξη για την πρόσληψη περίπου 1.200 υπαλλήλων για τη φύλαξη μουσείων και αρχαιολογικών χώρων στο πλαίσιο του διευρυμένου θερινού ωραρίου (8 το πρωί με 8 το βράδυ). Από τους 1.200, οι περίπου 1.000 θα είναι φύλακες. Η διαδικασία πρέπει να εγκριθεί από το ΑΣΕΠ.

Ο κ. Ξυδάκης είπε πως η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί με ταχείς ρυθμούς προκειμένου "να προλάβουμε το Πάσχα που φέτος πέφτει νωρίς".

Πολλαπλές ερωτήσεις δέχτηκε ο κ. Ξυδάκης και για το θέμα της Αμφίπολης. Όπως είπε θα συναντηθεί πρώτα με την υπεύθυνη της ανασκαφής, Κατερίνα Περιστέρη, ενώ δεν απέκλεισε να συσταθεί επιτροπή από το υπουργείο και να σταλεί στον χώρο της ανασκαφής για να δει τι ακριβώς έχει γίνει εκεί.