“Παρών” από το ΚΚΕ στην ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

“Παρών” θα ψηφίσει στην αυριανή ψηφοφορία για την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας το ΚΚΕ, που σχολιάζει αρνητικά το γεγονός ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος προτείνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε επί χρόνια στέλεχος και υπουργός της Νέας Δημοκρατίας.

“Είναι γνωστή η στάση αρχών του ΚΚΕ για το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, ανεξαρτήτως προσώπου και αυτήν θα τηρήσει ψηφίζοντας “παρών” στην αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή”, αναφέρεται σε σχόλιο του κόμματος.

Αναφορικά με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ σχολιάζει πως ο πρωθυπουργός “προετοιμάζει το έδαφος για την υπογραφή νέας συμφωνίας με την ΕΕ και τους δανειστές, εκμεταλλευόμενος την αγωνία του λαού να απαλλαγεί απ’ τις αντιλαϊκές πολιτικές”.

“Σπεύδει να ανακοινώσει τις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, που αποτελούν “σταγόνα στον ωκεανό” των εφαρμοστικών νόμων και μνημονίων, των οποίων την κατάργηση θα ζητήσει άμεσα, με πρόταση νόμου και ονομαστική ψηφοφορία το ΚΚΕ”, αναφέρει ακόμα το ΚΚΕ στο σχόλιό του.