Πρώτα το Eurogroup και μετά ο υποψήφιος για την Προεδρία

Το πρόσωπο που θα προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας για την Προεδρία της Δημοκρατίας θα ανακοινωθεί την Τρίτη, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε απόψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Σε δήλωση του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "η απόφαση του πρωθυπουργού είναι να ανακοινώσει το όνομα αμέσως μετά την ψηφοφορία του Eurogoroup και η ψηφοφορία την Τετάρτη" και συμπλήρωσε ότι "το μόνο που συζητήσαμε για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι να γίνει με ένα τρόπο αντίστοιχο με το θεσμό του Προέδρου". Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι "το πρόσωπο έχει βρεθεί"

Ο κ. Σακελλαρίδης αναφέρθηκε στις μεγάλες συγκεντρώσεις που έγιναν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ έκανε λόγο και για τηλεφωνική εποικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

"Σήμερα ο λαός έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα από τις πλατείες όλης της χώρας. Με τη λαϊκή εντολή συνεχίζουμε τη διαπραγμάτευση όπως την ξεκινήσαμε. Είμαστε έτοιμοι για μια αμοιβαία επωφελή λύση για Ελλάδα και Ευρώπη", είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Σακελλαρίδης, πάντως, αρνήθηκε ότι υπήρξε εμπλοκή της τελευταίας στιγμής λόγω ενστάσεων της Αριστεράς Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ και απέδωσε την απόφαση της κυβέρνησης να καθυστερήσει την ανακοίνωση της υποψηφιότητας, στις εν εξελίξει διεργασίες εν όψει του Eurogroup.

"Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν υπήρξε. Αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε. Το μυαλό μας είναι στη δύσκολη διαπραγμάτευση που γίνεται ώστε ο ελληνικός λαός να μπορέσει επιτέλους να ανασάνει. Εκεί είναι όλη μας η σκέψη, όλες μας οι προσπάθειες", σημείωσε.