Σαμαράς: Όποιος αναλαμβάνει τη χώρα τη διασύρει στο εξωτερικό

Ότι θα στηρίξει, ως αξιωματική αντιπολίτευση ότι ευνοεί την Ελλάδα και θα καταψηφίσει ότι τη βλάπτει, ανέφερε στην διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. 

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, χαρακτηρίζοντάς την ανησυχητική, ενώ φέρνοντας το παράδειγμα του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, τόνισε πως "όποιος στηρίζεται σε πυροτεχνήματα για να σκαρφαλώσει στην εξουσία, το πληρώνει ακριβά".

Αναλυτικά ο κύριος Σαμαράς ανέφερε:

"Πρέπει να συζητήσουμε ανοιχτά και με ειλικρίνεια όλα τα τελευταία γεγονότα. Και τη μέχρι τώρα πορεία μας και το εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν θα αναφερθώ στις χθεσινές εξελίξεις. Ακούσατε τι είπε ο Μάρτιν Σουλτς, ότι η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεοκοπία αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις. Η χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ είναι ανησυχητική. Τα χειρότερα μπορούν να αποτραπούν. Δεν θέλω να πω τίποτα γι' αυτούς που μας κατηγόρησαν για εκστρατεία φόβου. Άλλο πράγμα να φοβίζεις τον κόσμο και άλλο να προειδοποιείς για πραγματικούς κινδύνους.

Από τη θέση της αντιπολίτευσης θα στηρίζουμε οτιδήποτε είναι σωστό και θα στιλιτεύουμε οτιδήποτε είναι λάθος. Η κυβέρνησή των τελευταίων δυόμισι ετών στάθηκε με επιτυχία στη μεγάλη ιστορική πρόκληση που αντιμετώπισε. Την ανόρθωση της χώρας από το χείλος του γκρεμού. Μικρόψυχοι δεν θα γίνουμε ποτέ και θα συμβάλλουμε για να μπορέσει να βγει η χώρα από την κρίση.

Η εποχή που ο λαϊκισμός ήταν για τους έξυπνους και η υπευθυνότητα για τους χαζούς έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Όποιος στηρίζεται σε πυροτεχνήματα για να σκαρφαλώσει στην εξουσία, το πληρώνει ακριβά. Θυμηθείτε το κόμμα που κέρδισε τις εκλογές με 49% το 2009. Δείτε που βρίσκεται τώρα. Βλέπουμε ορισμένες εκπληκτικές ομοιότητες μετεκλογικά. Οι Τσίπρας - Βαρουφάκης, θυμίζουν τα σφάλματα του Γιώργου Παπανδρέου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Θυμίζω στον κύριο Βαρουφάκη ότι η Ελλάδα σήμερα έχει πλεονάσματα και ανάπτυξη. Φαίνεται πως η συνήθεια όποιος αναλάβει, να διασύρει τη χώρα στο εξωτερικό, είναι αθεράπευτη", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς.

"Ας προσέξει η κυβέρνηση να μη γκρεμίσει όσα εμείς χτίσαμε. Δεν έχει έννοια να αναφερθώ σε παλινωδίες που είδαμε τελευταία. Μαθαίνουμε ότι δεν τίθεται θέμα κουρέματος του χρέους, αλλά ανακούφισης, όπως εμείς είχαμε δρομολογήσει. Από μέσα από τη χώρα μαθαίνουμε από άλλο υπουργό ότι θα επιμείνουν στο κούρεμα. Δεν θα σταθώ στο αν θα εισπράξουν την τελευταία δόση του προγράμματος. Το ερώτημα είναι πώς θα πληρώσουν τις υποχρεώσεις των τελευταίων μηνών και αν θα προχωρήσουν στην τελευταία αξιολόγηση και με ποιους. Θα δεχθούν τελικά την αξιολόγηση; Εμείς θέλουμε να ξεμπλοκάρει η χώρα και να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο. Αυτό που γίνεται είναι είτε προετοιμασία ρήξης από θέση αδυναμίας είτε προετοιμασία κωλοτούμπας που θα γίνει είτε γρήγορα, είτε αργά", συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

"Αν επιδιώξει η κυβέρνηση συνέχιση της πολιτικής που εμείς ξεκινήσαμε, το λέω καθαρά, θα τη στηρίξουμε. Το πώς θα διαχειριστεί το δικό της εσωτερικό πρόβλημα, είναι δικό της θέμα", τόνισε ο κύριος Σαμαράς.