“Άμεση καταβολή των αναδρομικών στους εν ενεργεία στρατιωτικούς”

Την άμεση καταβολή των αναδρομικών για τους εν ενεργεία στις Ένοπλες Δυνάμεις προαναγγέλλει ο υπουργός 'Αμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας στη Realnews.

"Για να καταλάβουμε τα μεγέθη, τα 60 εκατομμύρια για το,υς εν ενεργεία στις Ένοπλες Δυνάμεις, που αφορούν στην εκτέλεση της απόφασης των αναδρομικών του Συμβουλίου της Επικρατείας, είναι το 50% από όσα έδωσε ο κ. Σαμαράς με μία τροπολογία για το Μέγαρο Μουσικής λέει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Δηλώνει ότι η πρώτη εντολή που έδωσε είναι η άμεση πληρωμή του επιδόματος παραμεθορίου για τον Στρατό Ξηράς, το οποίο στοιχίζει περίπου δυο εκατομμύρια τον μήνα.

Επιμένει για την ανάγκη διατήρησης καλών σχέσεων με τη Ρωσία σημειώνοντας πως "οι καλές σχέσεις με τη Ρωσία δεν αποτελούν αιτία για σύγκρουση με την ΕΕ". Τονίζει πως για τους ΑΝΕΛ, η οριοθέτηση της ΑΟΖ αποτελεί προτεραιότητα και "...θα πιέσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να γίνει αυτό το συντομότερο".

Υπογραμμίζει ότι οι ΑΝΕΛ είναι υπερ των ιδιωτικοποιήσεων όταν αυτές είναι υπέρ των συμφερόντων του λαού και των ίδιων των εταιρειών, σημειώνει πως η Κίνα δεν έχει λόγο να ανησυχεί για τον ΟΛΠ, αλλά "θα πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να εξυπηρετήσει τη σύμβαση που υπέγραψε το 2008 και ότι δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει η παραχώρηση του λιμένα με χαριστικές για την Κίνα διατάξεις".

Τέλος, κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά ότι σύρει τη ΝΔ "στη νέα πολιτική του ερημιά" και τον Στ. Θεοδωράκη ότι εξυπηρετεί συμφέροντα κατονομάζοντας τον κ. Μπόμπολα.