Πυροσβεστική παρέμβαση Τσίπρα στο Bloomberg – Δε θέλω σύγκρουση

«Η Ελλάδα θα σύντομα πετύχει συμφωνία με την ευρωζώνη για το χρέος» δήλωσε ο πρωθυπουργός στο Bloomberg, μία μέρα μετά τη θύελλα που προκάλεσε η συνάντηση του υπουργού οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι η Ελλάδα θα πληρώσει τα δάνεια που πήρε από την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και δεν αναζητά σύγκρουση.

«Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, είμαι απολύτως βέβαιος ότι σύντομα θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε μία αμοιβαίως επωφελή συμφωνία, τόσο για την Ελλάδα όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη. Καμιά πλευρά δεν επιδιώκει τη σύγκρουση και δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας να δράσουμε μονομερώς στο ζήτημα του ελληνικού χρέους» υπογράμμισε πρωθυπουργός.

Σε δηλώσεις του στο Bloomberg ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «η υποχρέωσή μου να σεβαστώ την καθαρή εντολή του ελληνικού λαού για τέλος της λιτότητας και επιστροφή σε μία αναπτυξιακή ατζέντα, σε καμιά περίπτωση δεν περιλαμβάνει τη μη εκπλήρωση των δανειακών μας υποχρεώσεων μας απέναντι στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ».

Η δήλωση έφτασε στο Bloomberg μέσω e-mail.