Σουλτς: Πρώτα φορολογικά μέτρα και μετά στηριξη από την Ευρώπη

Την άποψη ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει πρώτα σε φορολογικά μέτρα και μετά θα υπάρξει στήριξη από την Ευρώπη στην Ελλάδα διατυπώνει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Όπως επισημαίνει ο κ. Σουλτς η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει πρώτα μέτρα που θα διορθώσουν τις κοινωνικές αδικίες και μετά να υπάρξει η όποια στήριξη.

Ο Μάρτιν Σουλτς θα μεταφέρει σήμερα τις εντυπώσεις του από τη συνάντηση στην γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Τα Νέα, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου υπογραμμίζει ότι στην Ευρώπη των 28 "στο τέλος πάντοτε γίνονται οι αναγκαίοι συμβιβασμοί".

Σημειώνει, ακόμη, ότι πολίτες ψήφισαν τον Αλέξη Τσίπρα για να βελτιωθεί η καθημερινότητά τους και προτρέπει τον έλληνα πρωθυπουργό να επικεντρωθεί σε αυτό κι όχι στη συζήτηση περί της κατάργησης της τρόικας.

Ο ίδιος εκφράζει έντονο προβληματισμό για τη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, καθώς εκτιμά ότι το κόμμα του Πάνου Καμμένου δεν είναι καλός οιωνός για "ευελιξία" στις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους.