Σαμαράς: Δεν είχα πρόθεση να μην παραδώσω στον Τσίπρα

Τον Νικήτα Κακλαμάνη θα προτείνει η Νέα Δημοκρατία για αντιπρόεδρο της Βουλής, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς, απαντώντας στις επικρίσεις εις βάρος του για το γεγονός ότι η καθιερωμένη παράδοση-παραλαβή στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έγινε ποτέ, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για προπαγανδιστικά επιχειρήματα και τόνισε πως είχε ήδη τηλεφωνήσει στον Αλέξη Τσίπρα για να τον συγχαρεί για τη νίκη του και δεν είχε καμία πρόθεση να μην παραδώσει στον διάδοχό του, όμως δεν είχε ενημέρωση για την ακριβή ώρα που θα μετέβαινε στο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας.

Τόνισε ακόμα πως αν η Νέα Δημοκρατία είχε κερδίσει στις εκλογές, θα είχε κλείσει ταχύτερα η συμφωνία με τους δανειστές και η χώρα θα είχε συνεχίσει στο δρόμο της ανάπτυξης, ενώ υπογράμμισε πως, παρά την ήττα, η παράταξη δεν έχει χάσει την εκλογική της δύναμη και εκτίμησε πως η ΝΔ θα δικαιωθεί σύντομα.

Ο κ. Σαμαράς αποκάλυψε ακόμα πως καθήκοντα γραμματέως της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ θα αναλάβει η Άννα Ασημακοπούλου, ενώ κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα οριστούν οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης.

Νωρίτερα, ο πρώην πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, η οποία διήρκεσε περίοιυ μία ώρα, ενώ κανείς από τους δύο δεν έκανε δηλώσεις μετά το τέλος της συνάντησης.