Βενιζέλος: Η μιζέρια του Γιώργου Παπανδρέου στοίχισε στο ΠΑΣΟΚ

Βαριά ήττα για το ΠΑΣΟΚ αλλά και προσωπική ήττα παραδέχτηκε ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, για τις εκλογές της Κυριακής.

Ως "υπευθύνους" για την ήττα, ο κ. Βενιζέλος έδειξε μικρή κοινοβουλευτική δύναμη του ΠΑΣΟΚ, και στον εκλογικό νόμο που δεν άλλαξε, "με ευθύνη της ΝΔ". Ακόμη απέδωσε ευθύνες και στην κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου, την οποία χαρακτήρισε "πρωτοφανή και μίζερη", υποστηρίζοντας ότι τα ποσοστά των δύο κομμάτων μπορεί να πολλαπλασιάζονταν και να δημιουργούσαν ένα πιο ελκυστικό περιβάλλον για την παράταξη.

Ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, προχώρησε στην αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Είπε επίσης ότι δεν εκτιμήθηκε η προσπάθεια ή θεωρήθηκε ότι ανήκει στο παρελθόν και πως ο λαός εκφράστηκε κατά τρόπο σαφή υπέρ μιας άλλης στρατηγικής αλλά και με τρόπο αντιφατικό γιατί εκφράστηκε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛΛ., υποστηρίζοντας ότι σχηματίστηκε μια κυβέρνηση "αξιακής και πολιτικής τερατογέννεσης" με κοινό παρανομαστή το αντιμνημονιακό μένος. Ευχήθηκε να πάει η χώρα προς το καλύτερο, αλλά πρόσθεσε πως αν πάει προς το χειρότερο, η ευθύνη δεν θα μπορεί να χρεωθεί στο ΠΑΣΟΚ γιατί εκείνο είχε προειδοποιήσει.

Ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης για μετά το Πάσχα, τον Μάιο, όπως είπε, χωρίς να προσδιορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία. Επισήμανε ότι όταν γίνει το συνέδριο να υπάρχει ενδιαφέρον της κοινωνίας, να υπάρχει κοινωνικό και εθνικό ακροατήριο. «Τα ΜΜΕ δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τις εσωτερικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι όμως αυτές οι δικές μας ημέρες» είπε.

Μιλώντας για τη νέα κυβέρνηση, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι "δεν περιμένουμε ούτε προσδοκούμε το αδιέξοδο και την καταστροφή της χώρας για να ζητήσουμε ρέστα".

Σχολίασε ότι η νέα κυβέρνηση είναι προφανές ότι δεν έχει, ακόμα τουλάχιστον, σαφή στρατηγική και στέλνει αντιφατικά μηνύματα. "Το χειρότερο είναι ότι επικρατεί η αίσθηση στη χώρα ότι ξαναγυρίσαμε στο 2009" είπε και διερωτήθηκε προς τα πού θα είναι το πρόγραμμα- γέφυρα, για το οποίο μίλησε η κυβέρνηση.