Επίσημος απολογισμός Σαμαρά με ευθύνες στην… πολιτική ΣΥΡΙΖΑ

Τον πρώτο επίσημο απολογισμό θα κάνει σήμερα η νέα Δημοκρατία, παρουσία του Αντώνη Σαμαρά, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 και ουσιαστικά αναμένεται να ανοίξει το χορό των εσωτερικών διεργασιών στο κόμμα.

Ο κύριος Σαμαράς αναμένεται να επιμείνει στο ότι η στρατηγική του ήταν σωστή και να συνεχίσει την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναμένεται να επαναλάβει ότι η ΝΔ είναι το κόμμα που σταθερά εγγυάται την ευρωπαική πορεία και την ασφάλεια της χώρας που κατά την εκτίμησή του τίθενται σε κίνδυνο από τις πρώτες ενέργειες της νέας κυβέρνησης. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι θα επιρρίψει τις ευθύνες για την ήττα στην λαϊκιστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, θα ασκήσει κριτική τόσο στην σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου όσο και στις πρώτες εξαγγελίες των νέων υπουργών που ήδη προκάλεσαν αναστάτωση στη αγορές και κραχ στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Οι εκτιμήσεις του ηγετικού επιτελείου πάντως δεν βρίσκουν σύμφωνη την πλειοψηφία των βουλευτών και κορυφαίων στελεχών του κόμματος που εξακολουθούν να κάνουν έντονη παρασκηνιακή κριτική στον κ. Σαμαρά για την απόφασή του να μην παραδώσει το Μαξίμου δείχνοντας ότι δεν αναγνωρίζει και δεν δίνει καμία συναίνεση και καμία ανοχή στον κ. Τσίπρα. Επίσης στην πλειονότητά τους βουλευτές και στελέχη διαφωνούν με την εκτίμηση για την έκταση και για τα αίτια της εκλογικής ήττας της ΝΔ.