Κατρούγκαλος: Οι απολυμένοι της ΕΡΤ δεν είναι σαν τις καθαρίστριες

Στους απολυμένους της ΕΡΤ αναφέρθηκε ο Αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος. Ξεκαθάρισε όμως πως δεν είναι ίδια περίπτωση με τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, των οποίων ανακοινώθηκε η επαναπρόσληψη.

Όπως είπε ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, η κυβέρνηση θα εφαρμόσει στο ακέραιο τις προεκλογικές της δεσμεύσεις σχετικά με τις κατηγορίες των απολυμένων υπαλλήλων που θα επιστρέψουν στις θέσεις τους. Αυτό θα ισχύσει και για την περίπτωση της ΕΡΤ.

Ο κ. Κατρούγκαλος είπε όμως ότι είναι μια διαφορετική περίπτωση από τις καθαρίστριες αφού στην περίπτωση της ΕΡΤ "έχει καταργηθεί και ολόκληρος ο φορέας".

Ερωτηθείς πάντως, είπε πως όλοι οι απολυμένοι θα επιστρέψουν στις θέσεις τους "άμεσα".

Ακόμη, προανήγγειλε την άμεση επαναπρόσληψη 2.500 έως 3.500 δημοσίων υπάλληλων, που απομακρύνθηκαν από το Δημόσιο λόγω διαθεσιμότητας. Οι απολυμένοι είναι - εκτός από τις καθαρίστριες- , σχολικοί φύλακες και εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων και η πρόσληψή τους θα γίνει εντός μηνός. Ο κ. Κατρούγκαλος διευκρίνισε πως πρόκειται για ανάκληση αντισυνταγματικών απολύσεων.

Στην ερώτηση για το πού θα βρεθούν τα χρήματα προκειμένου να καλυφθεί το μισθολογικό κόστος, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε πως ο προϋπολογισμός ήδη προβλέπει 15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2015 και επομένως τα κονδύλια θα εξευρεθούν με την πραγματοποίηση λιγότερων νέων προσλήψεων.