Στις 13 Φεβρουαρίου η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Κατά πάσα πιθανότητα στις 13 Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, οριστικοποιήθηκε το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών της Βουλής.

Παράλληλα να θυμίσουμε ότι μία ημέρα νωρίτερα, στις 12 Φεβρουαρίου, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Στο Βέλγιο ο κύριος Τσίπρας θα έχει την πρώτη, επίσημη, συνάντηση ως πρωθυπουργός με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες. Στο επίκεντρο βρίσκεται η πίεση των Ευρωπαίων για διαμόρφωση μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας, έστω σε πρώτη φάση για χορήγηση επιπλέον παράτασης στο τρέχον πρόγραμμα, αλλά και οι ελληνικές πιέσεις για αναδιάρθρωση του χρέους.

Επιπλέον, τέσσερις ημέρες αργότερα  στις 16 Φεβρουαρίου συνεδριάζει το Eurogroup στις Βρυξέλλες, όπου ο νέος υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης και οι ομόλογοί του αναμένεται να μπουν στην ουσία των διαπραγματεύσεων για την Ελλάδα, όπως προανήγγειλε ήδη προχθές ο Γ. Ντάισελμπλουμ.