Καραγκούνης: Χαιρετίζουμε το ολιγομελές σχήμα των 40 υπουργών…

Σκληρή κριτική στην επιλογή των προσώπων που απαρτίζουν τη νέα κυβέρνηση, αλλά και στις συγχωνεύσεις σημαντικών υπουργείων, ασκεί ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης.

Ο κ. Καραγκούνης σχολιάζει σκωπτικά το “ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα του κ. Τσίπρα, των 40 Υπουργών”, κάνοντας λόγο για μία κυβέρνηση “χωρίς κατεύθυνση και με ισορροπίες εύθραυστες, ανάμεσα σε διαφορετικές συνιστώσες, εντός κι εκτός ΣΥΡΙΖΑ”.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της παράταξης για τη συμμετοχή προσώπων σε τομείς ευθύνης τα οποία έχουν εκφράσει “επικίνδυνες” θέσεις, “όπως π.χ. για την ανάπτυξη, για τις αποκρατικοποιήσεις, για την ακύρωση επενδύσεων, για την επαναφορά του ασύλου παρανομίας στα πανεπιστήμια, ακόμα και για τα ανοιχτά σύνορα για κάθε παράνομο μετανάστη”.

Η ΝΔ εκφράζει εξάλλου την απόλυτη αντίθεσή της με την κατάργηση “των δύο πιο σημαντικών για την ανάπτυξη Υπουργείων, των Υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού, που προσέφεραν τη μεγαλύτερη συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας κατά τα τελευταία δυόμισι χρόνια”, ενώ κάνει λόγο για “αδιανόητη υποβάθμιση” του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Κριτική ασκεί ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και στην προτεινόμενη επιλογή για τη θέση του Προέδρου της Βουλής (Ζωή Κωνσταντοπούλου), υποστηρίζοντας πως “ενώ θα έπρεπε να σηματοδοτεί συναινέσεις και συνθέσεις ανάμεσα σε όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, προφανώς δεν διαθέτει τα χαρακτηριστικά αυτά”.

“Η Νέα Δημοκρατία είναι παρούσα για να κρίνει, να αξιολογεί, αλλά και να αποτρέπει πολιτικές ζημιογόνες για τα εθνικά συμφέροντα και τους Έλληνες πολίτες, ιδιαίτερα στις κρίσιμες ώρες που έρχονται”, καταλήγει ο κ. Καραγκούνης.