Ποιοι θα είναι οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης

Τα πρώτα ονόματα που θα συμπεριληφθούν στην κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, άρχισαν αν βλέπουν το φως της δημοσιότητας. 

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληφορίες του news.gr, o Νίκος Παππάς θα είναι υπουργός Επικρατείας.

Ο Πάνος Σκουρλέτης θα αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών.

Στο οικονομικό επιτελείο θα είναι ο Γιάννης Βαρουφάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ αυξημένες αρμοδιότητες ως συντονιστής ολόκληρου του οικονομικού τομέα θα έχει ο Γιάννης Δραγασάκης

Το υπουργείο Παιδείας θα αναλάβει ο Αριστείδης Μπαλτάς.

Υπουργός Εργασίας αναμένεται να είναι ο Δημήτρης Στρατούλης και υφυπουργός η Ράνια Αντωνοπούλου βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγήτρια στο Bard College, διευθύντρια του τμήματος έρευνας για την ισότητα των φύλων του Levy Economics Institute στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ και ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Εργασίας.

Στο Ανάπτυξης θα συγχωνευθεί στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός υπερυπουργείου, με το Υποδομών και Δικτύων και με πιθανότερο επικεφαλής  το Γιώργο Σταθάκη, ενώ ρόλο θα έχει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
 
Εχει σχεδιαστεί η δημιουργία ενός νέου υπουργείου Μετανάστευσης, για τη θέση της επικεφαλής ακούγεται το όνομα της Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Στο υπουργείο Εξωτερικών πιθανότερο ενδεχόμενο είναι αυτή τη στιγμή η ανάθεσή του στον Νίκο Κοτζιά, ενώ στο συγκεκριμένο υπουργείο αναμένεται να έχει ρόλο και η Νάντια Βαλαβάνη, ενώ στο υπουργείο Άμυνας ακούγεται το όνομα του Πάνου Καμμένου, με βέβαιο το γεγονός ότι η θέση του αναπληρωτή ανήκει στον στραγηγό ε.α. Ν. Τόσκα
 
Για το υπουργείο Πολιτισμού, αρκετά πιθανό είναι να αναλάβει ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς.
 
Για το υπουργείο Υγείας ακούγεται το όνομα του Παναγιώτη Κουρουμπλή.
 
Το Δικαιοσύνης αναμένεται να αναλάβει η Ζωή Κωνσταντοπούλου. 
 
Το όνομα το επικεφαλής της επιτροπής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, Παναγιώτη Νικολούδη, ακούγεται για τη θέση του υπουργού Επικρατείας με αρμοδιότητα το σύνολο των προμηθειών του Δημοσίου. 

Σημαντικός θα είναι ο ρόλος του Νίκου Βούτση, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Βουλής, χωρίς να αποκλείεται και ο Θεόδωρος Δρίτσας εάν και εφόσον δεν αναλάβει το υπουργείο Αμυνας.