Εκλογές 2015: Τα exit polls και τα πρώτα αποτελέσματα

Στις 21:30 θα μπορεί να γίνει μία πρώτη ασφαλής εκτίμηση

 

Σαρωτική νίκη ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν τα Exit Polls 

Θρίλερ για την αυτοδυναμία δείχνουν τα Exit Polls

 

 

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των exit polls βρίσκονται τόσο τα κομματικά επιτελεία όσο και οι έλληνες ψηφοφόροι στις σημερινές κρίσιμες εθνικές εκλογές. Απομένουν ελάχιστες ώρες από το κλείσιμο της κάλπης και η αγωνία όλων κορυφώνεται.

Οι κάλπες κλείνουν στις 19:00, όταν θα ανακοινωθούν και τα πρώτα αποτελέσματα των exit polls για το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, η πρώτη ασφαλής εκτίμηση αναμένεται να γίνει γύρω στις 21:30 το βράδυ.

Νωρίτερα η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητούσε να παρέμβουν οι αρμόδιες αρχές για τη δημοσιοποίηση δήθεν αποτελεσμάτων των exit polls, σε διάφορες ιστοσελίδες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ανακοίνωσή που εξέδωσε η ΝΔ, ζητεί την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων αρχών, ενώ κάνει λόγο για αθλιότητα.

"Τις τελευταίες ώρες, σε ιστολόγια αναρτώνται δήθεν στοιχεία που υποστηρίζουν ότι προέρχονται από τα exit polls, κάτι που απαγορεύεται ρητά από το νόμο. Πρόκειται για μια πρωτοφανή αθλιότητα που στόχο έχει να ποδηγετήσει τη βούληση του εκλογικού σώματος", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ.

"Καλούμε τους αρμοδίους να παρέμβουν άμεσα", καταλήγει η ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι νωρίς το πρωί συγκεκριμένο ιστολόγιο δημοσίευσε κάποια στοιχεία τα οποία έκαναν λόγο για συγκεκριμένα αποτελέσματα, κάτι το οποίο απαγορεύεται ρητά να συμβεί.