Έξι πολιτικοί αρχηγοί διασταυρώνουν τα ξίφη τους

Η επόμενη μέρα και το διακύβευμα των εκλογών

Τις θέσεις και τις προτάσεις τους για τις εθνικές εκλογές της Κυριακής, διατυπώνουν έξι πολιτικοί αρχηγοί, σε άρθρα τους τα οποία δημοσιεύει το "Έθνός της Κυριακής".

Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Σταύρος Θεοδωράκης Δημήτρης Κουτσούμπας και Γιώργος Παπανδρέου μιλούν για το διακύβευμα των εκλογών, καθώς επίσης τι θα σημάνει το εκλογικό αποτέλεσμα για το μέλλον της χώρας.

Ακολουθεί ένα μέρος των άρθρων των πολιτικών αρχηγών, ενώ τα υπόλοιπα μπορείτε να τα διαβάσετε στο 'Εθνος της Κυριακής"

Αλέξης Τσίπρας: Η αυτοδυναμια ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος σταθερότητας

 

"Η 25η Ιανουαρίου θα είναι μία ημέρα ιστορική. Η ημέρα που η χώρα μας θα γυρίσει σελίδα κλείνοντας οριστικά μία καταστροφική και αδιέξοδη πενταετία, Η ψήφος των πολιτών στις 25 Ιανουαρίου θα είναι ψήφος της Ελλάδας της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας. Θα είναι ψήφος αυτοδυναμίας για τον ΣΥΡΙΖΑ, ψήφος νίκης και σταθερότητας για τον τόπο μας", αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

 Αντώνης Σαμαράς: Ο λαός θα επιλέξει Ευρώπη και Ανάπτυξη

Στις σημερινές εκλογές αποφασίζουμε εάν η Ελλάδα θα γίνει φυσιολογική χώρα, όπως άρχισε να γίνεται ή εά θα παραμείνει θλιβερή εξαίρεση στο σύγχρονο κόσμο. Μία χώρα που εξαλείφει τα ελλείμματά της όπως ήδη πετύχαμε; Ή μια χώρα που θα επιστρέψει στα ελλείμματά της όπως σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί και οι δικοί του ακόμα λένε ότι το πρόγραμμά του "βρίσκεται στον αέρα" και δεν βγαίνουν οι αριθμοί"", επισημαίνει ο Αντώνης Σαμαράς.

Σταύρος Θεοδωράκης: Να βγουν μπροστά αυτοί που έχουν δουλέψει στη ζωή τους

 

"Πρέπει να είναι διαφορετικά. Αυτή τη φορά το καινούργιο είναι εδώ . Και μετά από πολλά χρόνια είναι δυνατό. Δεν είναι μία δύναμη διαμαρτυρίας, μια παρεούλα που συζητάει και μόνο συζητάει, μία σύναξη δεινοσαύρων που θέλουν να μπουν στην πολιτική για να πάρουν μεγαλύτερη σύνταξη. Είναι ένα νέο κίνημα που εκφράζει όλα αυτά που τα τελευταία χρόνια σκεφθήκαμε. Να πάψει πια η Ελλάδα να ζει κάτω από τη δυναστεία των κομματικών στρατών. Να ανοίξουν οι πόρτες στους άξιους και τους καθαρούς. Να βγουν μπροστά αυτοί που έχουν δουλέψει στη ζωή τους", τονίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Δημήτρης Κουτσούμπας: Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει μαχητική αντιπολίτευση

"Επειδή την επόμενη μέρα κυβέρνηση θα υπάρχει με πιθανότερο το ενδεχόμενο μια αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που διακυβεύεται σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, αυτό που χρειάζεται ο λαός μας σήμερα είναι δυνατή, μαχητική αντιπολίτευση που να υπερασπίζεται τα συμφέροντά του. Περιττό να αναλύσουμε για ποιο λόγο η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα δεν μπορούν να κάνουν αντιπολίτευση από τη σκοπιά του λαού", υπογραμμίζει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Κανείς δεν μπορεί από εδώ και μπρος να πει "δεν ήξερα"

"Έφτασε η ώρα λοιπόν. Αύριο οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα αποφασίσουν ποιους θέλουν να τους πάνε στην επόμενη φάση. Πλέον, οι πάντες γνωρίζουν τα πάντα. Κανείς δεν μπορεί από εδώ και μπρος να πει "δεν ήξερα". Το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη, κατεβαίνει σε αυτές τις εκλογές με ήσυχη συνείδηση. Κάναμε στο ακέραιο το καθήκον μας τα πέντε τελευταία δύσκολα χρόνια, αναγκαστήκαμε να πάρουμε σκληρές αποφάσεις που πίκραναν τον κόσμο μας, αλλά δεν γινόταν αλλιώς. Και κρατήσαμε ψηλά την ευθύνη. Δεν λιποτακτήσαμε. Μείναμε παρόντες για να κάνουμε το πατριωτικό μας καθήκον", τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Γ. Παπανδρέου: Το Κίνημα εγγύηση για προοδευτικές συνεργασίες

"Στις 25 Ιανοουαρίου οι Έλληνες και οι Ελληνίδες καλούντα να επιλέξουν ποια κυβέρνηση θα αναλάβει να οδηγήσει με ασφάλεια τη χώρα οριστικά έξω από το Πρόγραμμα Προσαρμογής. Η κυβέρνηση του Α. Σαμαρά πέτυχε να διασφαλίσει αυτό που πέτυχαν οι κυβερνήσεις της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας. Η ΝΔ ως κυβέρνηση εγκατέλειψε τα Ζάππεια της αντιμνημονιακής της φάσης και ακολούθησε τον σκληρό πυρήνα του προγράμματος που ήταν η λιτότητα. Άφησε πίσω την προσοπάθεια για πραγματικές μεταρρυθμίσεις. Σε πολλές περιπτώσεις αναίρεσε προοδευτικές μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες, οδηγώντας τη χώρα ξανά πίσω στις παθογένειες της πελατειακής Ελλάδας", αναφέρει ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ.