Σαμαράς: Στο κυνήγι των αναποφάσιστων της Κεντροδεξιάς

Προ των ευθυνών θέτει τους ψηφοφόρους

Στο κυνήγι των αναποφάσιστων μπαίνει η ΝΔ, μία εβδομάδα πριν τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, καθώς όπως εκτιμούν στο κυβερνητικό επιτελείο το ποσοστό των αναποφάσιστων ψηφοφόρων της Κεντροδεξιάς είναι υψηλότερο από αυτό της Κεντροαριστεράς.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι επιτελείς της Συγγρού, κάτι που φαίνεται όχι μόνο από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των τωρινών δημοσκοπήσεων αλλά και από τα αποτελέσματα των εκλογών του 2012.

Άλλωστε και η χθεσινή ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά στην Καλαμάτα έδειξε ξεκάθαρα ότι η κυβερνητική παράταξη προσπαθεί να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων. Την ίδια ώρα που προσπάθησε να θέσει τους ψηφοφόρους προ των ευθυνών τους.

"Το τί θα γίνει θα κριθεί από εσάς, έστω και με μία ψήφο γιατί όποιος πάρει έστω και μία ψήφο παραπάνω θα πάρει το μπόνους των 50 εδρών", είπε ο πρψθυπουργός και συμπλήρωσε:

"Η νίκη της ΝΔ την Κυριακή δεν αφορά μόνο την δική μας παράταξη αλλά όλους τους Έλληνες που θέλουν να παραμείνει η χώρα στο ευρώ γιατί η απέναντι πλευρά μας οδηγεί στην σύγκρουση με την Ευρώπη. Θέλουν να σώσουν τα προνόμια των βολεμένων, των συνδικαλιστών τύπου Φωτόπουλου. Αυτό όμως που κυρίως αντιπροσωπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τα συμφέροντα του λόμπι της δραχμής. Στις 25 Ιανουαρίου λοιπόν δεν αναμετρώνται δύο προτάσεις γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προτάσεις, έχει ασυναρτησίες, ενώ εμείς θέλουμε να γίνει η Ελλάδα μία χώρα φυσιολογική που δεν θα την πνίγουν τα ελλείμματα και τα χρέη. Το τί θα γίνει θα κριθεί από εσάς, έστω και με μία ψήφο γιατί όποιος πάρει έστω και μία ψήφο παραπάνω θα πάρει το μπόνους των 50 εδρών. Εμείς θα σχηματίσουμε αμέσως κυβέρνηση" .