Σαμαράς: Θα συνεργαστώ με όποιο κόμμα έχει φιλοευρωπαϊκή πορεία

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Ant1.

"Πιστεύω ότι ο μόνος λόγος ότι όλοι ακολούθησαν την ευρωπαϊκή γραμμή είναι γιατί η Ευρώπη προσφέρει ασφάλεια και σταθερότητα. Θα ήταν παράδοξο να πεις ότι αφήνεις την Ευρώπη στην άκρη και ότι δεν την θέλεις και ψηφίζεις κάποιο κόμμα που δεν τα πάει καλά μαζί της. Ο ελληνικός λαός δεν θα βγάλει πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, που κάνει ότι μπορεί να μας βγάλει εκτός Ευρώπης. Ο Τσίπρας απέρριψε το Ποτάμι, το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ στην προοπτική συνεργασίας, αλλά ζήτησε συνεργασία με ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που είναι κατά της Ευρωπαϊκής προοπτικές" τονίζει στη συνέντευξή του

"Με υβριστές δεν κάνω απευθείας διάλογο. Έχω απέναντι μου τον κομματικό χουλιγκανισμό τα τελευταία χρόνια, μιλάει για προδότες και πουλημένους , ενώ να θυμίσω τι είπε για έμενα ένας εκπρόσωπός του πριν λίγες ημέρες. Πολύ θα ήθελα να ήταν διαφορετικά τα πράγματα", ανέφερε ο πρωθυπουργός, σε ερώτηση για το θέμα του debate με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι θα συνεργαστεί με όποιο κόμμα έχει φιλοευρωπαϊκή πορεία, ενώ κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι "δεν συνεργάζεται προεκλογικά ούτε με εκείνους που ψήφισαν μαζί του κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν έχει συμμαχίες είναι απομονωμένος".

"Αυτό δεν είναι αυτοδυναμία είναι η απόλυτη αδυναμία" συμπλήρωσε.

Σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους ξένους δανειστές ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι "μέχρι το τέλος του Φλεβάρη εγώ πιστεύω ότι μπορώ να κλείσω τη συμφωνία με τους δανειστές. Χρειάζεται συμφωνία για την προληπτική γραμμή στήριξης".