Σαμαράς: Εμείς έχουμε όπλο την αλήθεια, ο ΣΥΡΙΖΑ κρυφή ατζέντα

Για κρυφή ατζέντα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στη Λάρισα, απ' όπου ξεκινά τις προεκλογικές του ομιλίες  ο πρωθυπουργός εν όψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα χαθούν κοινοτικά χρήματα από το νέο ΕΣΠΑ, αγροτικές επιδοτήσεις, θέσεις εργασίας, θα αποσυρθούν επενδυτικά σχέδια, θα φύγουν από τη χώρα επενδύσεις και όσα έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια “θα κινδυνεύσουν να χαθούν μέσα σε λίγες εβδομάδες”.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι αυτά που λέει δεν είναι κινδυνολογία, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε ότι "οι θεσμικές αποφάσεις των συνεδρίων τους λένε ότι δεν θα πληρώσουν τόκους και χρεολύσια, αυτά όμως οδηγούν σε χρεοκοπία. Και ακόμη περισσότερο λένε ότι θα κάνουν αναγκαστικό δανεισμό. Εμείς λέμε την αλήθεια. Αυτό είναι το όπλο μας, η αλήθεια και η ευθύνη. Με τον ΣΥΡΙΖΑ θα κινδυνεύσουν οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και το ΕΣΠΑ, συνολικά κονδύλια για την επόμενη επταετία 43,5 δισ. ευρώ. Ο πρώτος που θα χάσει θα είναι ο αγρότης και η αγροτική περιφέρεια. Επίσης θα κινδυνεύσει και η ρευστότητα, θα λείψουν άμεσα 15 δισ. ευρώ μετά τον Μάρτιο. Θα τα χάσουμε γιατί όπως μας έχουν προειδοποιήσει όποιος δεν τηρεί τους όρους της ΕΕ δεν παίρνει χρήματα. Θα οδηγήσουν την χώρα σε πιστωτική ασφυξία. Αυτή είναι η αλήθεια και έχω υποχρέωση να την λέω".

“Ορισμένοι δε μας άφησαν να ολοκληρώσουμε το έργο μας”, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στη διαδικασία της προεδρικής εκλογής, κάνοντας λόγο για “μειοψηφία βουλευτών”, στην οποία όπως σχολίασε πρωτοστάτησαν ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή, και η οποία στέλνει τη χώρα σε εκλογές που κανείς δεν επιθυμούσε.

“Γιατί βιάστηκαν; Αν πραγματικά πίστευαν ότι μπορούν να κυβερνήσουν θα περίμεναν να τελειώσει η τετραετία”, επεσήμανε ο πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται το ότι η κατάσταση έχει αρχίσει να βελτιώνεται, γιατί βλέπει ότι η επιστροφή στην ανάπτυξη μειώνει τη δύναμή του.

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σύλλυψη του Χριστόδουλου Ξηρού, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνησή του εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών, ενώ "φωτογραφίζοντας" τον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: "Άλλοι υπόσχονται να αφοπλίσουν την αστυνομία, εμείς υποσχόμαστε άριστη αστυνόμευση με την καλύτερη δυνατή αστυνομία".

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε: "Δεν αναγνωρίζω στον κ. Τσίπρα το δικαίωμα να κερδοσκοπεί επάνω στον πόνο του ελληνικού λαού. Έγιναν και λάθη τα τελευταία δυόμισι χρόνια είμαι ο πρώτος που το αναγνωρίζει. Ωστόσο δεν διεκδικώ το δικαίωμα στην απραξία και δεν διεκδικώ το δικαίωμα να ταΐζω τον κόσμο με παραμύθια. Αν όλα πάνε καλά και θα πάνε εφέτος δεν θα ζητήσουμε δανεικά, ούτε για τόκους, αυτό σημαίνει εθνική αξιοπρέπεια και εθνική κυριαρχία. Στην προσπάθειά μας συναντήσαμε υπονόμευση από μέσα. Προσπαθούν να ανακόψουν την έξοδο από την κρίση. Είναι ευθύνη μας να πούμε την αλήθεια. Είναι ευθύνη του ελληνικού λαού να πει όχι στον λαϊκισμό. Θα είναι η πιο κρίσιμη αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών. Ο λαϊκισμός θα υποστεί την τελειωτική του ήττα και θα ανοίξει ο δρόμος για ανάπτυξη μέσα στην Ευρώπη".