Σαμαράς: Κάνω τα πάντα για να βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας

“Κάνω τα πάντα για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας τώρα”, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΡΙΤ εν όψει της κρίσιμης τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βουλή, το μεσημέρι της Δευτέρας.

“Ο λαός δε θέλει πρόωρες εκλογές, εγώ κάνω τα πάντα για να βγει Πρόεδρος, αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για “θανάσιμους κινδύνους” που όποιοι τους επιδιώκουν είναι είτε ανόητοι, είτε εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα.

Έστειλε εκ νέου μήνυμα στους βουλευτές που δεν ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα στις πρώτες δύο ψηφοφορίες πως αν κρατήσουν την ίδια στάση και στην τρίτη ψηφοφορία “σημαίνει ότι συντάσσονται με τον Τσίπρα και τον Καμμένο” και “αποδέχονται συνειδητά ότι η χώρα μπορεί να μπει σε καινούργια περιπέτεια”.

“Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν ήξερε”, διεμήνυσε ο κ. Σαμαράς, υπογραμμίζοντας πως αν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτήν τη Βουλή “σπρώχνουμε τη χώρα εξω από την κρίση”, και σε αντίθετη περίπτωση “η ευθύνη των εκλογών θα βαρύνει όσους θα πουν 'παρών'”, αφού το “παρών”, όπως σημείωσε, “αυτή τη φορά θα έχει το ονοματεπώνυμό τους, θα τους θυμάται όλος ο κόσμος και κυρίως η ιστορία”.

Για την υπόθεση Χαϊκάλη σχολίασε πως “ένα στέλεχος των ΑΝΕΛ πήγε να εξαγοράσει βουλευτή των ΑΝΕΛ”, κάνοντας λόγο για λάσπη και συκοφαντίες χωρίς ίχνος αλήθειας, ενώ μίλησε για σκευωρία πολιτικών εκβιασμών και λαϊκισμού προκειμένου να συρθεί η χώρα σε εκλογές.

Απέδωσε εξάλλου την αναζωπύρωση της συζήτησης περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ στις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας πως οι ξένοι “όσο περισσότερο ακούν τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο περισσότερο φρίττουν” και εξηγώντας πως όσα ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν στην έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη. Χαρακτήρισε μάλιστα “κοροϊδία” το πρόγραμμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας πως η κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων του μνημονίου, η άρνηση αποπληρωμής τόκων και η χρησιμοποίηση των διαθεσίμων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για παροχές αποτελούν μονομερείς ενέργειες, που οδηγούν είτε σε χρεοκοπία, είτε σε νέα μνημόνια και σύγκρουση με τους εταίρους της χώρας.

Για το ενδεχόμενο εκλογών, υποστήριξε ότι θα βόλευαν τη Νέα Δημοκρατία, δηλώνοντας σίγουρος πως, αν τελικά γίνουν εκλογές, θα τις κερδίσει η Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί, όμως υπογράμμισε πως, άσχετα με το τι βολεύει τα κόμματα, το καλύτερο για τη χώρα θα ήταν να μη γίνουν εκλογές.