Στ. Θεοδωράκης: Ο βούρκος δεν θα λερώσει το Ποτάμι

Σφοδρή επίθεση σε όσους "προσπαθούν εμπλέξουν το Ποτάμι στον πολιτικό βούρκο" εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Υποστήριξε ότι πρόκειται για μια συμμορία που εδώ και μήνες διακινεί αναληθείς πληροφορίες και πρόσθεσε ότι "το Ποτάμι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον βούρκο αλλά αντίθετα καθημερινά δυναμώνει για να καθαρίσει τους μικρούς και μεγάλους βούρκους της πολιτικής".

"Το ότι αυτοί είναι βρώμικοι, δεν σημαίνει ότι όλοι είναι βρώμικοι", είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και συμπλήρωσε: "το Ποτάμι δεν θα συνεργαστεί με τον βούρκο".

Σχολιάζοντας τον Αλέξη Τσίπρα και τη στήριξή του στο πρόσωπο του Παύλου Χαϊκάλη, ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε πως: "ο κ. Τσίπρας θα το έχει ήδη μετανιώσει αυτό που έχει πει ότι ο κ. Χαϊκάλης έκανε το καθήκον του. Βιάστηκε. Ήταν μια βιαστική δήλωση και αναρωτιέμαι , ποιο είναι το καθήκον δηλαδή του κ. Χαϊκάλη; Να παίζει στο χρηματιστήριο ως λοταρία και να παίρνει 10% τόκο το μήνα; Ποιο είναι το καθήκον του; Το καθήκον του είναι να πετάει λάσπη στα άλλα κόμματα; Και θα ήθελα αν υπάρχουν, και υπάρχουν, άνθρωποι σκεπτόμενοι ακόμη στο ΣΥΡΙΖΑ, να δώσουν μία απάντηση. Θεωρούν ότι αυτά που λέει ο κ. Χαϊκάλης και για το Ποτάμι έχουν βάση αλήθειας;".

"Δεν έχουμε την αγάπη των συμφερόντων και των συντεχνιών, αλλά θέλω να μάθω, αν αυτοί οι πολιτικοί που μιλάνε στο όνομα της αριστεράς, δέχονται ότι ο Χαϊκάλης κάνει το καθήκον του μ' αυτά που λέει, εκτός εάν το καθήκον του Χαϊκάλη είναι αυτό, να λασπώσει το καινούριο, να λασπώσει το Ποτάμι. Αυτό είναι το καθήκον του Χαϊκάλη;", διερωτήθηκε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε παράλληλα φόβους πως "θα υπάρξουν κι άλλες τέτοιες αντιδράσεις".

"Νομίζω ότι ο λαός θα γυρίσει την πλάτη σ' αυτά τα παλιά φαινόμενα του βούρκου. Νομίζω ότι ο κόσμος έχει πάρει την απόφασή του, ότι πρέπει να κάνει ένα βήμα μπροστά και να συνταχθεί με τις δυνάμεις τις καθαρές, τις καινούριες κι αυτές που δεν έχουν σχέση με τον παλιό βούρκο που προσπαθεί να καταπιεί την κοινωνία", κατέληξε.