Χαϊκάλης: Έδωσα λεφτά στον Αποστολόπουλο για να επενδύσει για πάρτη του

Ενώπιον της επιτροπής κοινοβουλευτικής δεοντολογίας, βρίσκεται ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης, προκειμένου να καταθέσει για την πολύκροτη υπόθεση απόπειρας χρηματισμού του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο βουλευτής υποστήριξε ενώπιον των μελών της επιτροπής ότι είχε δανείσει στο Γιώργο Αποστολόπουλο 5.000 ευρώ προκειμένου ο ίδιος ο κ. Αποστολόπουλος να κάνει χρηματιστηριακή συναλλαγή, και όχι για λογαριασμό του κ. Χαϊκάλη, και ότι του επέστρεφε τμηματικά το ποσό αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί του Σαββάτου ο Παύλος Χαϊκάλης είχε αναφερθεί στο ποσό αυτό των 5.000 ευρώ, όμως η αίσθηση που είχαν αφήσει οι δηλώσεις του ήταν ότι τα χρήματα αυτά τα είχε δώσει ως δική του χρηματιστηριακή επένδυση, κάτι που απαγορεύεται βάσει νόμου για τους Έλληνες βουλευτές.

“Ο κ. Αποστολόπουλος με πλησίασε, με ρώτησε αν είχα χρήματα για να παίξει στο χρηματιστήριο στο εξωτερικό, με προοπτική κέρδους 10%” είχε αναφέρει ο κ. Χαϊκάλης, συμπληρώνοντας: “Του απάντησα ότι είμαι χάλια οικονομικά και μπορώ να δώσω μόνο 5.000 ευρώ, όπως και έκανα. Τον πρώτο και τον δεύτερο μήνα μου έφερε από 500 ευρώ, ως τόκους και όταν τον ρώτησα για το κεφάλαιο, μου είπε ότι μπορώ να το πάρω όποτε θέλω. Στη συνέχεια υπήρξε μία περίεργη καθυστέρηση. Τον περασμένο Ιούλιο του έστειλα μηνύματα ότι χρειάζομαι χρήματα, γιατί έληγε η ρύθμιση που είχα κάνει. Μου είπε ότι θα φροντίσει αυτός την ανανέωση. Στη συνέχεια τον πήρα τηλέφωνο και του ανέφερα ότι με πίεζαν από την τράπεζα να δώσω χρήματα. Τότε μου κατέθεσε 800 ευρώ, μετά από πίεση, ως μέρος του κεφαλαίου γιατί του είπα ότι έχω ανάγκη τα χρήματα και δεν θέλω τους τόκους. Από τα μηνύματα φαίνεται ότι εγώ του έχω δώσει τα χρήματα και περιμένω το κεφάλαιό μου”.

Υπενθυμίζεται ότι το ποσό αυτό των 5.000 ευρώ έχει μπει στο στόχαστρο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, προκειμένου να ερευνηθεί αν ο βουλευτής των ΑΝΕΛ έχει παραβεί το άρθρο 13 του νόμου του 2003, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύονται στους βουλευτές οι χρηματιστηριακές συναλλαγές.