Ρέππας: Η κίνηση των 58, η Ελιά ενοχοποίησαν το ΠΑΣΟΚ

«Το εθνικό συμφέρον επιβάλλει άμεση αλλαγή πλεύσης τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης», σημειώνει σε άρθρο του

«Το εθνικό συμφέρον επιβάλλει άμεση αλλαγή πλεύσης τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης», σημειώνει σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Ρέππας. Όπως τονίζει, «απαιτείται μια συναπόφαση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να εκλεγεί με τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία και όχι ως κομματικός υποψήφιος, και συνεννόηση για την άμεση προσφυγή της χώρας σε εκλογές».

«Η χώρα όπως όλα δείχνουν οδηγείται σε άμεσες εκλογές. Δεν αποκλείεται αυτή να είναι και η επιλογή της κυβέρνησης. Ο τρόπος που διαχειρίστηκε τη διαδικασία για την εκλογή Προέδρου συνιστά συνταγή όχι για να αποφευχθούν, αλλά για να διενεργηθούν εκλογές. Ο πρωθυπουργός εκτιμά προφανώς, ότι η περαιτέρω συμβίωση με την τρόικα, όπως και με δική του ευθύνη εξελίχθηκε, συνεπάγεται μόνο πολιτικό κόστος και φθορά για τον ίδιο και την κυβέρνησή του», παρατηρεί.

Σε άλλο σημείο του κειμένου αναφέρεται στο ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας: «Η παράταξη στην οποία ανήκω, ενώ θα έπρεπε να είναι ο πρωταγωνιστής, δυστυχώς απουσιάζει. Κάποιοι θέλουν να επιβάλουν τη θέση πως το ΠΑΣΟΚ είναι η μαύρη τρύπα της Μεταπολίτευσης. Ισχύει το εντελώς αντίθετο. ΤΟ ΠΑΣΟΚ δεν υπερασπίστηκε τον εαυτό του και το έργο του. Η ηγεσία του δεν άφησε ούτε τον κρίσιμο ιαματικό πολιτικό χρόνο να παρέλθει ώστε οι πολίτες να δουν τα πράγματα ψύχραιμα και λογικά από την απόσταση της δίκαιης κρίσης. Η κίνηση των 58, η Ελιά, η ΔΗΜΑΡ και ποιος ξέρει τι άλλο μας περιμένει, ενοχοποίησαν το ΠΑΣΟΚ και τα σύμβολά του, την ιστορία και τη χρησιμότητά του».