ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικασμένη η πρωτοβουλία Σαμαρά

Στην Κουμουνδούρου δεν τίθεται θέμα συναίνεσης

Καταδικασμένη θεωρούν την πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά στο ΣΥΡΙΖΑ για συναινετική εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με διεύρυνση μέσω ανασχηματισμού του κυβερνητικού σχήματος και προκήρυξη εκλογών μέσα στο 2015.

Στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού έκαναν λόγο για κυβίστηση ολκής, καθώς όπως σημείωναν χαρακτηριστικά «αναγκάστηκε να περάσει από το δίλημμα Πρόεδρος ή εκλογές στην υιοθέτηση της πρότασης που διακινείται τις τελευταίες ημέρες, λόγω του αδιεξόδου στη διαδικασία της προεδρικής εκλογής».

Στην Κουμουνδούρου δεν τίθεται θέμα συναίνεσης, κάτι το οποίο κατέστη σαφές και με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το διάγγελμα Σαμαρά, όπου ανέφερε ότι «η συνειδητοποίηση εκ μέρους του κ. Σαμαρά πως δεν συγκεντρώνεται ο απαιτούμενος ο αριθμός από το σύνταγμα των 180 ψήφων, τον εξανάγκασε σήμερα να επαναλάβει τις ήδη γνωστές του θέσεις διανθισμένες για άλλη μια φορά με αρκετή δόση επιθέσεων εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφέρονταν επίσης ότι «ο πρωθυπουργός επιδιώκει την άμεση εκλογή του ΠτΔ για να εφαρμοσθούν όλα εκείνα τα μέτρα που έχει συμφωνήσει με την τρόικα και περιέχονται στο γνωστό mail Χαρδούβελη».

«Ο τόπος έχει ανάγκη από μια νέα ισχυρή κυβέρνηση, από μια νέα πορεία. Η διαδικασία εκλογής Προέδρου θα ολοκληρωθεί και ο λαός θα μιλήσει, η ελπίδα θα νικήσει το φόβο, η δημοκρατία θα νικήσει», κατέληγε η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.