Στην τελική ευθεία η έρευνα για την υπόθεση Χαϊκάλη

Με τις καταθέσεις των Πάνου Καμμένου και Παύλου Χαϊκάλη ολοκληρώθηκε, εκτός απροόπτου,
σύμφωνα με εκτιμήσεις, η έρευνα για τις καταγγελίες Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού.

Το επόμενο βήμα είναι η πορισματική αναφορά που θα συντάξει ο εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, που χειρίστηκε την υπόθεση.

Την ίδια ώρα, κατηγορηματικά διαψεύδουν αρμόδιες εισαγγελικές πηγές ότι υπήρξε υπόδειξη να μην κατονομαστεί ο Γιώργος Αποστολόπουλος από τον Παύλο Χαϊκάλη από την πρώτη στιγμή που έκανε την καταγγελία του περί απόπειρας δωροδοκίας. Έλεγαν, μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι το όνομα ζητήθηκε, αλλά η απάντηση που πήραν ήταν ότι θα ειπωθεί όταν έρθει η ώρα.

Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν ακόμη ότι και στην πρώτη του κατάθεση ο κ. Χαϊκάλης στην αστυνομία, αν και ρωτήθηκε, δεν κατονόμασε το επίμαχο πρόσωπο.

Σύμφωνα με τις ίδιες εισαγγελικές πηγές πράγματι έγινε μια συζήτηση για τη νομιμότητα ή μη του υλικού που κατέθεσε ο Παύλος Χαϊκάλης, αλλά ουδέποτε ειπώθηκε ότι το υλικό είναι νόμιμο.

Ως προς το αίτημα για άρση τηλεφωνικού απορρήτου, οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι δεν κρίνεται αναγκαίο να ικανοποιηθεί, καθώς το αν ειδοποιήθηκε ή όχι ο Αποστολόπουλος δεν είναι αντικείμενο της έρευνας. "Αντικείμενό της είναι να διαπιστωθεί αν υπήρξε απόπειρα δωροδοκίας όπως επισημαίνεται", έλεγε η ίδια πηγή.