Σταύρος Δήμας 160, “Παρών” 135, εκπλήξεις από ανεξάρτητους

Για 165 ψήφους υπέρ του Σταύρου Δήμα ήλπιζε η κυβέρνηση πριν την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, όμως περιορίστηκε τελικά στις 160, καθώς ορισμένοι ανεξάρτητοι βουλευτές έκαναν την... έκπληξη, ενώ άλλοι απουσίαζαν από τη Βουλή.

Υπέρ της εκλογής του Σταύρου Δήμα ψήφισαν 160 βουλευτές, ενώ “παρών” ψήφισαν 135, σε σύνολο 295 παρόντων βουλευτών.

Εντύπωση προκάλεσε το “παρών” του Παναγιώτη Μελά, που ήταν από τους “σίγουρους”, όπως και του Γιάννη Κουράκου, που επίσης θεωρείτο κοντά στο “ναι”.

Αντίθετα, από τους ανεξάρτητους βουλευτές υπέρ του Σταύρου Δήμα ψήφισαν, όπως αναμενόταν, οι Γρηγόρης Ψαριανός, Σπύρος Λυκούδης, Κατερίνα Μάρκου, Χρήστος Αηδόνης και Γιώργος Νταβρής.

Από τη διαδικασία απουσίαζαν οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και Στάθης Μπούκουρας, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Κασαπίδης και Γιοβανόπουλος, καθώς και η Άννα Χατζησοφιά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την εξέλιξη αυτή, οδηγούμαστε σε δεύτερη ψηφοφορία, στις 23 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, όπου και πάλι θα χρειαστούν 200 ψήφοι για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πάντως, πλέον το έργο της κυβέρνησης φαίνεται μάλλον δύσκολο, καθώς είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν να μεταπειστούν οι είκοσι βουλευτές που χρειάζονται για να βρεθούν οι 180 της τρίτης ψηφοφορίας.