Παπαδημούλης προς Γιούνκερ: Μόνο ο Χριστός έκανε θαύματα!

Έντονα επικριτικός απέναντι στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, αναφορικά με το επενδυτικό πακέτο ύψους 300 δισ. ευρώ που έχει εξαγγείλει, ήταν ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Το νεοφιλελεύθερο δόγμα ότι η μονομερής λιτότητα θα αυξήσει τις επενδύσεις δοκιμάζεται, κύριοι του Συμβουλίου και της Κομισιόν, έξι χρόνια τώρα. Και οι επενδύσεις έχουν μειωθεί κατά 15%. Άρα χρειάζεται μια στροφή στην πολιτική, με περισσότερους δημόσιους πόρους για την ανάπτυξη, και από τον κοινοτικό προϋπολογισμό και από τα κράτη-μέλη”, υποστήριξε ο Δ. Παπαδημούλης, και κατόπιν απευθύνθηκε στον ίδιο τον Γιούνκερ, που ήταν παρών:

“Κύριε Γιούνκερ, το πακέτο που μας παρουσιάσατε είναι σχεδόν άδειο. Μόνο ο Ιησούς Χριστός πολλαπλασίασε τα ψάρια και τα ψωμιά με το γνωστό θαύμα - η μόχλευση 1 προς 15 που μας λέτε, με αυτές τις συνθήκες της οικονομίας, είναι αδύνατο να επιτευχθεί. Και σας το λένε σχεδόν όλοι”, σχολίασε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρών ήταν και ο εκπρόσωπος της Ιταλικής Προεδρίας της ΕΕ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Μπενεντέτο Ντέλα Βέντοβα, ο οποίος επίσης τα... άκουσε από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: “Εσείς πάλι κύριε Ντελαβέντοβα, το σχεδόν άδειο αυτό πακέτο του κ. Γιούνκερ, προσπαθείτε με την αναβλητικότητα και τα ευχολόγια, να το αδειάσετε εντελώς. Ποια θα είναι η συμμετοχή των κρατών-μελών; Με ποια κριτήρια; Πώς διασφαλίζετε ότι οι επενδύσεις θα εξασφαλίσουν βιώσιμη ανάπτυξη και θα ενισχύσουν τη συνοχή; Για όλα αυτά, δεν μας λέτε τίποτα και πολύ φοβάμαι ότι το Συμβούλιο Κορυφής θα οδηγήσει απλώς σε Χριστουγεννιάτικες ευχές”.