Ελεύθερος ο Στάθης Μπούκουρας

Λίγες ώρες πριν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Ανήμερα  της πρώτης ψηφοφορίας για πρόεδρο της Δημοκρατίας ανοίγει η πόρτα της φυλακής για τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Στάθη Μπούκουρα κατηγορούμενο στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο υιοθετώντας  την εισαγγελική πρόταση έκανε δεκτό το αίτημά του βουλευτή για αντικατάσταση  της προσωρινής του κράτησης  με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της εγγυοδοσίας των 10.000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που βάρυνε στην απόφαση των δικαστών είναι το γεγονός ότι ο Στάθης Μπούκουρας  έχει διαχωρίσει τη θέση του από τη Χρυσή Αυγή.

Όπως δήλωσε η  συνήγορός  του Βάσω Πανταζή "το συμβούλιο Εφετών ομόφωνα απεφάνθη με βούλευμα του, την μη παράταση της προσωρινής κράτησης του κου Μπούκουρα, δεχόμενο οτι, μετά την ουσιαστική αποχώρηση του απο το κόμμα της Χρυσής Αυγής, δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων εγκλημάτων. Ειναι μια πρώτη δικαίωση στον αγώνα του για την απόδειξη της αθωότητας του".

Έτσι, ο Στάθης Μπούκουρας το απόγευμα θα πάει στη Βουλή χωρίς χειροπέδες και συνοδεία προκειμένου να συμμετέχει στην ψηφοφορία. Μάλιστα, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τι θα ψηφίσει καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι θα δώσει θετική ψήφο.