Ραγκούσης: Σαμαράς και Βενιζέλος φέρουν την ευθύνη για ό,τι συμβεί

"Προφανής πολιτική τους σκοπιμότητα είναι να αποποιηθούν την εθνική ευθύνη τους"

Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπολύει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης. Μέσω ανακοίνωσής του, ο κ. Ραγκούσης κατηγορεί τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ότι "θα φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για ό,τι συμβεί από εδώ και στο εξής στην πατρίδα".

Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει πως η απόφαση της κυβέρνησης για επίσπευση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, κρύβει την πολιτική σκοπιμότητα της αποποίησης της εθνικής ευθύνης των Σαμαρά και Βενιζέλου, τους οποίους κατηγορεί ότι τζογάρουν τυχοδιωκτικά τις θυσίες των πολιτών.

Ο Γιάννης Ραγκούσης επισημαίνει ότι "η Ελλάδα παραμένει τελικά στο Μνημόνιο, την ώρα που η Ιρλανδία και η Πορτογαλία έγκαιρα και προγραμματισμένα ανέκτησαν πλήρως την εθνική τους κυριαρχία, ενώ παράλληλα και η Κύπρος βαδίζει στέρεα και σωστά". "Αντίθετα, η Κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου απέτυχε να φέρει σε πέρας την ιστορική αποστολή της", σημειώνει.

Κατηγορεί παράλληλα τη συγκυβέρνηση για εκτέλεση συμβολαίων διαπλοκής και αναβίωση πελατειακών αντιλήψεων και πρακτικών, που τελικά οδηγούν την Ελλάδα στην ανάγκη να πράξει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, "όσα δεν έκανε δυόμισι χρόνια τώρα". 

"Επειδή τα μέτρα που πλέον απαιτούνται" συνεχίζει ο κ. Ραγκούσης, "θα είναι εξαιτίας τους οδυνηρά, αποφάσισαν να παραπέμψουν τη λήψη τους μετά την προσπάθεια για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Άρα, με βάση το υπαρκτό ενδεχόμενο μη εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, η προφανής πολιτική τους σκοπιμότητα είναι να αποποιηθούν την εθνική ευθύνη τους".

Καταλήγοντας, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου σημειώνει: "εκθέτουν τη χώρα σε ανυπολόγιστους κινδύνους και τυχοδιωκτικά τζογάρουν πέντε ετών θυσίες των Ελλήνων και των ελληνικών επιχειρήσεων. Για ό,τι συμβεί από εδώ και στο εξής στην πατρίδα, την αποκλειστική ευθύνη θα φέρουν ιστορικά και πολιτικά οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος".